Nabeschouwing Lens - Bordeaux (3-2) || Ligue 1 2021/2022

Zondag 13 februari 2022 - 17:05 uur

In de Ligue 1 2021/2022 neemt Lens het zondag 13 februari 2022 om 17:05 uur in eigen huis op tegen Bordeaux. De wedstrijd wordt gespeeld in Stade Bollaert-Delelis in Lens.

Via de Lens - Bordeaux live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Lens - Bordeaux (3-2)

Het Ligue 1 duel tussen Lens en Bordeaux is onder leiding van scheidsrechter François Letexier geëindigd in een 3-2 overwinning voor Lens. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 3-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-2 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 10e minuut door A. Kalimuendo, waarmee Lens met 1-0 de leiding nam. Een penalty zorgde er later in de 22e minuut voor dat Lens via G. Kakuta op 2-0 kwam te staan. In de 26e minuut volgde een derde treffer van Lens, waarmee S. Fofana zijn ploeg op een comfortabele 3-0 voorsprong zette.

Na 33 minuten deed A. Elis iets terug door de aansluitingstreffer te maken, waarmee de achterstand van Bordeaux werd verkleind tot 3-1. Zo leek de wedstrijd te gaan eindigen in een gelijkspel. Het was uiteindelijk Bordeaux dat in de 53e minuut toch nog langszij wist te komen, nadat Hwang Ui-Jo de 3-2 wist te scoren en hiermee tevens matchwinnaar werd.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter François Letexier en eindigde de wedstrijd dus met een 3-2 stand in het voordeel van Lens.

LIVE Lens - Bordeaux 3-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Lens - Bordeaux teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

10' Doelpunt Lens Doelpunt A. Kalimuendo met assist van G. Kakuta Lens 1-0
22' Penalty Lens Penalty G. Kakuta Lens 2-0
26' Doelpunt Lens Doelpunt S. Fofana met assist van M. Haidara Lens 3-0
33' Doelpunt Bordeaux Doelpunt A. Elis met assist van J. Onana Bordeaux 3-1
45' Gele kaart Lens Gele kaart voor C. O. Doucoure Lens
53' Doelpunt Bordeaux Doelpunt Hwang Ui-Jo met assist van A. Ahmedhodzic Bordeaux 3-2
54' Gele kaart Bordeaux Gele kaart voor Hwang Ui-Jo Bordeaux
55' Wissel Bordeaux Wissel J. Dilrosun voor A. Elis Bordeaux
55' Wissel Bordeaux Wissel Y. Adli voor Fransergio Bordeaux
61' Gele kaart Lens Gele kaart voor F. Sotoca Lens
61' Gele kaart Bordeaux Gele kaart voor J. Guilavogui Bordeaux
62' Wissel Lens Wissel I. Ganago voor A. Kalimuendo Lens
63' Wissel Lens Wissel P. Berg voor G. Kakuta Lens
82' Gele kaart Lens Gele kaart voor F. Haise Lens
82' Wissel Lens Wissel D. Costa voor F. Sotoca Lens
82' Wissel Lens Wissel P. Frankowski voor J. Clauss Lens
86' Wissel Bordeaux Wissel R. Mangas voor J. Onana Bordeaux
87' Wissel Bordeaux Wissel M. Niang voor G. Mensah Bordeaux
88' Gele kaart Lens Gele kaart voor P. Frankowski Lens
91' Wissel Bordeaux Wissel S. Mara voor R. Oudin Bordeaux
Video hoogtepunten en samenvatting Lens - Bordeaux
Opstellingen Lens - Bordeaux
De opstellingen van Lens en Bordeaux zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Lens gaat aantreden in een 3-4-1-2 formatie en Bordeaux zal beginnen in een 4-4-2 opstelling.
Voorbeschouwing Lens - Bordeaux

Lens en Bordeaux treffen elkaar in de 24e speelronde van de Ligue 1 van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter François Letexier en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Lens en Bordeaux in de Ligue 1 vond plaats op 12 september 2021 en dat duel eindigde in een overwinning voor Lens. Op basis van de afgelopen 14 duels tussen beide teams is Bordeaux favoriet. 7 keer wist de ploeg van Lens te winnen, tegenover 4 winstpartijen voor Lens. 3 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Lens 4
Winst Bordeaux 7
Totaal 14

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Lens op een 11e positie staat, terwijl we Bordeaux terugvinden op de 20e plaats.