Nabeschouwing Lens - Clermont (3-1) || Ligue 1 2021/2022

Zaterdag 19 maart 2022 - 17:00 uur

In de Ligue 1 2021/2022 neemt Lens het zaterdag 19 maart 2022 om 17:00 uur in eigen huis op tegen Clermont. De wedstrijd wordt gespeeld in Stade Bollaert-Delelis in Lens.

Via de Lens - Clermont live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Lens - Clermont (3-1)

Het Ligue 1 duel tussen Lens en Clermont is onder leiding van scheidsrechter Jeremy Stinat geëindigd in een 3-1 overwinning voor Lens. Na 45 minuten stond er een 2-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 9e minuut door E. Rashani, waarmee Clermont met 0-1 de leiding nam. Lens kwam in de 39e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van K. Danso, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 48e minuut zette F. Sotoca zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee Lens de leiding in de wedstrijd nam.

Na 58 minuten werd de voorsprong voor Lens vergroot nadat M. Haidara de 3-1 wist te scoren.

Hierna blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 3-1 winst voor Lens.

LIVE Lens - Clermont 3-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Lens - Clermont teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

9' Doelpunt Clermont Doelpunt E. Rashani Clermont 0-1
39' Doelpunt Lens Doelpunt K. Danso Lens 1-1
48' Doelpunt Lens Doelpunt F. Sotoca Lens 2-1
58' Doelpunt Lens Doelpunt M. Haidara Lens 3-1
64' Wissel Clermont Wissel S. Khaoui voor J. Berthomier Clermont
64' Wissel Clermont Wissel G. Kyei voor M. Bayo Clermont
64' Wissel Clermont Wissel J. Dossou voor L. Da Cunha Clermont
65' Wissel Lens Wissel A. Kalimuendo voor I. Ganago Lens
76' Wissel Lens Wissel G. Kakuta voor D. Costa Lens
76' Wissel Lens Wissel P. Berg voor S. Fofana Lens
82' Gele kaart Lens Gele kaart voor M. Haidara Lens
83' Wissel Clermont Wissel P. Hamel voor E. Rashani Clermont
89' Wissel Lens Wissel W. Said voor F. Sotoca Lens
89' Wissel Lens Wissel D. Machado voor J. Clauss Lens
90' Wissel Clermont Wissel A. Mendy voor A. Seidu Clermont
Video hoogtepunten en samenvatting Lens - Clermont
Opstellingen Lens - Clermont
De opstellingen van Lens en Clermont zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Lens gaat aantreden in een 3-4-1-2 formatie en Clermont zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Coach Pascal Gastien
Voorbeschouwing Lens - Clermont

Lens en Clermont treffen elkaar in de 29e speelronde van de Ligue 1 van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Jeremy Stinat en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Lens en Clermont in de Ligue 1 vond plaats op 1 december 2021 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van het vorige duel belooft het een interessante wedstrijd te worden, want beide teams zullen gebrand zijn op een overwinning.

Winst Lens 0
Winst Clermont 0

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Lens op een 9e positie staat, terwijl we Clermont terugvinden op de 16e plaats.