Nabeschouwing Lille - PSG (1-7) || Ligue 1 2022/2023

Zondag 21 augustus 2022 - 20:45 uur

In de Ligue 1 2022/2023 neemt Lille het zondag 21 augustus 2022 om 20:45 uur in eigen huis op tegen PSG. De wedstrijd wordt gespeeld in Stade Pierre-Mauroy in Villeneuve d'Ascq.

Via de Lille - PSG live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Lille - PSG (1-7)

Het Ligue 1 duel tussen Lille en PSG is onder leiding van scheidsrechter Clément Turpin geëindigd in een 1-7 overwinning voor PSG. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 0-4 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-7 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Paris Saint Germain kwam razendsnel uit de startblokken en dat resulteerde in een snelle 0-1 voor sprong in de 1e minuut, dankzij een goal van K. Mbappe. Paris Saint Germain vergrootte in de 27e minuut de voorsprong nadat het via een goal van L. Messi op een 0-2 voorsprong kwam te staan. In de 39e minuut volgde een derde treffer van Paris Saint Germain, waarmee A. Hakimi zijn ploeg op een comfortabele 0-3 voorsprong zette.

Ook na de derde treffer nam Paris Saint Germain geen gas terug, waardoor in de 43e minuut de 0-4 volgde die op naam kwam van Neymar. De 0-5 voor Paris Saint Germain volgde even later in de 52e minuut nadat Neymar namens zijn team opnieuw wist te scoren. In de 54e minuut was het J. Bamba van LOSC Lille wiens naam op het scorebord kwam te staan, nadat deze de 1-5 scoorde. Vervolgens was de beurt weer aan Paris Saint Germain om te scoren. In de 66e minuut zette K. Mbappe de stand op 1-6 in het voordeel van Paris Saint Germain. Het laatste doelpunt van de wedstrijd werd gescoord door Paris Saint Germain. Het was K. Mbappe die in de 87e minuut de stand op 1-7 zette.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Clément Turpin bij een 1-7 eindstand in het voordeel van PSG.

LIVE Lille - PSG 1-7

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Lille - PSG teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

1' Doelpunt Paris Saint Germain Doelpunt K. Mbappe met assist van L. Messi Paris Saint Germain 0-1
27' Doelpunt Paris Saint Germain Doelpunt L. Messi met assist van N. Mendes Paris Saint Germain 0-2
34' Gele kaart Paris Saint Germain Gele kaart voor S. Ramos Paris Saint Germain
39' Doelpunt Paris Saint Germain Doelpunt A. Hakimi met assist van Neymar Paris Saint Germain 0-3
39' Gele kaart LOSC Lille Gele kaart voor B. Andre LOSC Lille
43' Doelpunt Paris Saint Germain Doelpunt Neymar Paris Saint Germain 0-4
52' Doelpunt Paris Saint Germain Doelpunt Neymar met assist van A. Hakimi Paris Saint Germain 0-5
54' Doelpunt LOSC Lille Doelpunt J. Bamba LOSC Lille 1-5
58' Wissel LOSC Lille Wissel E. Zhegrova voor Y. Yazici LOSC Lille
59' Wissel LOSC Lille Wissel J. Martin voor B. Andre LOSC Lille
59' Wissel LOSC Lille Wissel A. Virginius voor G. Gudmundsson LOSC Lille
63' Wissel Paris Saint Germain Wissel R. Sanches voor M. Verratti Paris Saint Germain
63' Wissel Paris Saint Germain Wissel J. Bernat voor N. Mendes Paris Saint Germain
66' Doelpunt Paris Saint Germain Doelpunt K. Mbappe met assist van Neymar Paris Saint Germain 1-6
71' Wissel LOSC Lille Wissel T. Djalo voor Alexsandro LOSC Lille
81' Wissel Paris Saint Germain Wissel Danilo voor S. Ramos Paris Saint Germain
81' Wissel Paris Saint Germain Wissel N. Mukiele voor A. Hakimi Paris Saint Germain
83' Gele kaart LOSC Lille Gele kaart voor J. David LOSC Lille
84' Wissel Paris Saint Germain Wissel L. Paredes voor Vitinha Paris Saint Germain
87' Doelpunt Paris Saint Germain Doelpunt K. Mbappe met assist van Neymar Paris Saint Germain 1-7
Video hoogtepunten en samenvatting Lille - PSG
Opstellingen Lille - PSG
De opstellingen van Lille en PSG zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Lille gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en PSG zal beginnen in een 3-4-2-1 opstelling.
Voorbeschouwing Lille - PSG

Lille en PSG treffen elkaar in de 3e speelronde van de Ligue 1 van het seizoen 2022/2023. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Clément Turpin en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Lille en PSG in de Ligue 1 vond plaats op 6 februari 2022 en dat duel eindigde in een overwinning voor PSG. Op basis van de afgelopen 34 duels tussen beide teams is PSG favoriet. 18 keer wist de ploeg van Lille te winnen, tegenover 5 winstpartijen voor Lille. 11 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Lille 5
Winst PSG 18
Gelijkspel 11
Totaal 34

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Lille op een 7e positie staat, terwijl we PSG terugvinden op de 3e plaats.