Nabeschouwing Lorient - Lens (2-0) || Ligue 1 2021/2022

Zondag 6 februari 2022 - 13:00 uur

In de Ligue 1 2021/2022 neemt Lorient het zondag 6 februari 2022 om 13:00 uur in eigen huis op tegen Lens. De wedstrijd wordt gespeeld in Stade Yves Allainmat - Le Moustoir in Lorient.

Via de Lorient - Lens live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Lorient - Lens (2-0)

Het Ligue 1 duel tussen Lorient en Lens is onder leiding van scheidsrechter Romain Lissorgue geëindigd in een 2-0 overwinning voor Lorient. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 43e minuut door S. Soumano, waarmee Lorient met 1-0 de leiding nam. Lorient vergrootte in de 76e minuut de voorsprong nadat het via een goal van I. Kone op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 77e minuut moest Lens verder met een man minder nadat Y. Cahuzac een rode kaart had gekregen. Het lukte Lorient in het restant van de wedstrijd echter niet om hiervan te profiteren, want na de rode kaart werd er door beide ploegen niet meer gescoord.

Aan het einde van de tweede helft floot de arbiter af, waarmee de wedstrijd met 2-0 eindigde in een overwinning voor Lorient.

LIVE Lorient - Lens 2-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Lorient - Lens teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

30' Wissel Lens Wissel C. Wooh voor J. Gradit Lens
43' Doelpunt Lorient Doelpunt S. Soumano met assist van A. Lauriente Lorient 1-0
46' Gele kaart Lens Gele kaart voor C. Wooh Lens
46' Wissel Lens Wissel F. Sotoca voor W. Said Lens
63' Wissel Lens Wissel C. O. Doucoure voor P. Berg Lens
63' Wissel Lens Wissel D. Costa voor C. Wooh Lens
75' Wissel Lorient Wissel S. Diarra voor Q. Boisgard Lorient
75' Wissel Lorient Wissel E. Le Fee voor S. Soumano Lorient
75' Wissel Lorient Wissel I. Kone voor T. Moffi Lorient
76' Doelpunt Lorient Doelpunt I. Kone Lorient 2-0
77' Rode kaart Lens Rode kaart voor Y. Cahuzac Lens
79' Gele kaart Lens Gele kaart voor M. Haidara Lens
81' Wissel Lens Wissel P. Frankowski voor J. Clauss Lens
83' Wissel Lorient Wissel Igor Silva voor A. Lauriente Lorient
87' Gele kaart Lens Gele kaart voor P. Frankowski Lens
Video hoogtepunten en samenvatting Lorient - Lens
Opstellingen Lorient - Lens
De opstellingen van Lorient en Lens zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Lorient gaat aantreden in een 4-1-4-1 formatie en Lens zal beginnen in een 3-4-3 opstelling.
Formatie 4-1-4-1
Coach Christophe Pélissier
Voorbeschouwing Lorient - Lens

Lorient en Lens treffen elkaar in de 23e speelronde van de Ligue 1 van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Romain Lissorgue en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Lorient en Lens in de Ligue 1 vond plaats op 29 augustus 2021 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 13 duels tussen beide ploegen is Lorient favoriet. De thuisploeg wist 6 keer te winnen, terwijl Lens slechts 2 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 5 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Lorient 6
Winst Lens 2
Gelijkspel 5
Totaal 13

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Lorient op een 20e positie staat, terwijl we Lens terugvinden op de 9e plaats.