Nabeschouwing Lorient - PSG (1-2) || Ligue 1 2022/2023

Zondag 6 november 2022 - 13:00 uur

In de Ligue 1 2022/2023 neemt Lorient het zondag 6 november 2022 om 13:00 uur in eigen huis op tegen PSG. De wedstrijd wordt gespeeld in Stade Yves Allainmat - Le Moustoir in Lorient.

Via de Lorient - PSG live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Lorient - PSG (1-2)

Het Ligue 1 duel tussen Lorient en PSG is onder leiding van scheidsrechter Benoît Bastien geëindigd in een 1-2 overwinning voor PSG. Na 45 minuten stond er een 0-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-2 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 9e minuut door Neymar, waarmee Paris Saint Germain met 0-1 de leiding nam. Lorient kwam in de 53e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van T. Moffi, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 81e minuut zette D. Pereira zijn team op een 1-2 voorsprong, waarmee Paris Saint Germain de leiding in de wedstrijd nam. Het bleek uiteindelijk het beslissende doelpunt van de wedstrijd te zijn, want beide teams wisten hierna niet meer tot scoren te komen.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Benoît Bastien, waardoor PSG dankzij een 1-2 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Lorient - PSG 1-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Lorient - PSG teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

9' Doelpunt Paris Saint Germain Doelpunt Neymar met assist van H. Ekitike Paris Saint Germain 0-1
13' Wissel Lorient Wissel V. Mannone voor Y. Mvogo Lorient
53' Doelpunt Lorient Doelpunt T. Moffi met assist van E. Le Fee Lorient 1-1
65' Gele kaart Lorient Gele kaart voor B. Innocent Lorient
67' Wissel Paris Saint Germain Wissel R. Sanches voor Vitinha Paris Saint Germain
73' Wissel Lorient Wissel S. Diarra voor T. Le Bris Lorient
73' Wissel Lorient Wissel A. Aouchiche voor J. Ponceau Lorient
76' Wissel Paris Saint Germain Wissel C. Soler voor H. Ekitike Paris Saint Germain
76' Wissel Paris Saint Germain Wissel J. Bernat voor N. Mendes Paris Saint Germain
78' Gele kaart Paris Saint Germain Gele kaart voor A. Hakimi Paris Saint Germain
81' Doelpunt Paris Saint Germain Doelpunt D. Pereira met assist van Neymar Paris Saint Germain 1-2
85' Wissel Paris Saint Germain Wissel P. Sarabia voor K. Mbappe Paris Saint Germain
85' Wissel Paris Saint Germain Wissel N. Mukiele voor D. Pereira Paris Saint Germain
85' Wissel Lorient Wissel I. Kone voor B. Innocent Lorient
Video hoogtepunten en samenvatting Lorient - PSG
Opstellingen Lorient - PSG
De opstellingen van Lorient en PSG zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Lorient gaat aantreden in een 4-1-4-1 formatie en PSG zal beginnen in een 3-4-1-2 opstelling.
Voorbeschouwing Lorient - PSG

Lorient en PSG treffen elkaar in de 14e speelronde van de Ligue 1 van het seizoen 2022/2023. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Benoît Bastien en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Lorient en PSG in de Ligue 1 vond plaats op 3 april 2022 en dat duel eindigde in een overwinning voor PSG. Op basis van de afgelopen 26 duels tussen beide teams is PSG favoriet. 15 keer wist de ploeg van Lorient te winnen, tegenover 6 winstpartijen voor Lorient. 5 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Lorient 6
Winst PSG 15
Gelijkspel 5
Totaal 26

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Lorient op een 4e positie staat, terwijl we PSG terugvinden op de 1e plaats.