Nabeschouwing Metz - Brest (0-1) || Ligue 1 2021/2022

Zondag 24 april 2022 - 15:00 uur

In de Ligue 1 2021/2022 neemt Metz het zondag 24 april 2022 om 15:00 uur in eigen huis op tegen Brest. De wedstrijd wordt gespeeld in Stade Saint-Symphorien in Longeville-lès-Metz.

Via de Metz - Brest live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Metz - Brest (0-1)

Het Ligue 1 duel tussen Metz en Brest is onder leiding van scheidsrechter Florent Batta geëindigd in een 0-1 overwinning voor Brest. Na 45 minuten stond er een 0-1 tussenstand op het scorebord, wat later ook de eindstand bleek te zijn.

Het enige doelpunt in de wedstrijd viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 27e minuut door Y. Belaili, waarmee Brest met 0-1 de leiding nam. In de 78e minuut moest Jemerson van het veld vertrekken nadat scheidsrechter Florent Batta een rode kaart had getrokken. Hierdoor moest Metz verder met een speler minder. In de 80e minuut moest Metz verder met een man minder nadat A. Oukidja een rode kaart had gekregen. Het lukte Brest in het restant van de wedstrijd echter niet om hiervan te profiteren, want na de rode kaart werd er door beide ploegen niet meer gescoord.

In de tweede helft werd uiteindelijk niet meer gescoord, waardoor de wedstrijd eindigde in een kleine 0-1 overwinning in het voordeel van Brest.

LIVE Metz - Brest 0-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Metz - Brest teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

14' Gele kaart Metz Gele kaart voor K. NDoram Metz
27' Doelpunt Brest Doelpunt Y. Belaili met assist van I. Cardona Brest 0-1
30' Wissel Metz Wissel I. Niane voor A. S. Mbengue Metz
35' Gele kaart Metz Gele kaart voor Jemerson Metz
37' Gele kaart Metz Gele kaart voor K. Kouyate Metz
46' Wissel Metz Wissel V. Pajot voor K. NDoram Metz
46' Wissel Metz Wissel F. Centonze voor W. Mikelbrencis Metz
62' Wissel Brest Wissel M. Satriano voor S. Mounie Brest
63' Wissel Brest Wissel L. Brassier voor C. Herelle Brest
63' Wissel Brest Wissel H. Belkebla voor H. Mbock Brest
68' Wissel Metz Wissel L. Joseph voor P. Sarr Metz
74' Gele kaart Metz Gele kaart voor T. Delaine Metz
75' Wissel Brest Wissel R. Said voor Y. Belaili Brest
78' Rode kaart Metz Rode kaart voor Jemerson Metz
80' Rode kaart Metz Rode kaart voor A. Oukidja Metz
82' Wissel Metz Wissel M. Caillard voor N. de Preville Metz
86' Wissel Brest Wissel J. Faussurier voor I. Cardona Brest
Video hoogtepunten en samenvatting Metz - Brest
Opstellingen Metz - Brest
De opstellingen van Metz en Brest zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Metz gaat aantreden in een 3-5-2 formatie en Brest zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Coach Michel Der Zakarian
Voorbeschouwing Metz - Brest

Metz en Brest treffen elkaar in de 34e speelronde van de Ligue 1 van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Florent Batta en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Metz en Brest in de Ligue 1 vond plaats op 26 september 2021 en dat duel eindigde in een overwinning voor Metz. Op basis van de afgelopen 5 duels belooft het een spannende wedstrijd te worden, aangezien zowel Metz als Brest wisten 2 keer van elkaar te winnen. Een confrontatie tussen beide teams eindigde 1 keer in een gelijkspel.

Winst Metz 2
Winst Brest 2
Totaal 5

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Metz op een 20e positie staat, terwijl we Brest terugvinden op de 12e plaats.