Nabeschouwing Metz - Lorient (4-1) || Ligue 1 2021/2022

Zondag 12 december 2021 - 15:00 uur

In de Ligue 1 2021/2022 neemt Metz het zondag 12 december 2021 om 15:00 uur in eigen huis op tegen Lorient. De wedstrijd wordt gespeeld in Stade Saint-Symphorien in Longeville-lès-Metz.

Via de Metz - Lorient live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Metz - Lorient (4-1)

Het Ligue 1 duel tussen Metz en Lorient is onder leiding van scheidsrechter Eric Wattellier geëindigd in een 4-1 overwinning voor Metz. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 3-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 4-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Metz kwam razendsnel uit de startblokken en dat resulteerde in een snelle 1-0 voor sprong in de 5e minuut, dankzij een goal van P. Sarr. Een ongelukkig eigen doelpunt van M. Jenz zorgde ervoor dat Metz op 2-0 kwam te staan in de 9e minuut. In de 19e minuut volgde een derde treffer van Metz, waarmee F. Boulaya zijn ploeg op een comfortabele 3-0 voorsprong zette.

Na 69 minuten deed M. Jenz iets terug door de aansluitingstreffer te maken, waarmee de achterstand van Lorient werd verkleind tot 3-1. Er viel tenslotte ook nog een vijfde en laatste doelpunt in deze wedstrijd. In de 80e minuut wist I. Niane namens Metz de eindstand op het scorebord te zetten: 4-1.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Eric Wattellier en eindigde de wedstrijd dus met een 4-1 stand in het voordeel van Metz.

LIVE Metz - Lorient 4-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Metz - Lorient teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

5' Doelpunt Metz Doelpunt P. Sarr Metz 1-0
9' Eigen doelpunt Metz Eigen doelpunt M. Jenz Metz 2-0
17' Gele kaart Lorient Gele kaart voor L. Abergel Lorient
19' Doelpunt Metz Doelpunt F. Boulaya Metz 3-0
28' Gele kaart Lorient Gele kaart voor J. Laporte Lorient
49' Gele kaart Metz Gele kaart voor V. Pajot Metz
57' Wissel Lorient Wissel A. Grbic voor J. Laporte Lorient
58' Wissel Lorient Wissel A. Lauriente voor L. Abergel Lorient
59' Wissel Lorient Wissel T. Monconduit voor D. Ouattara Lorient
69' Doelpunt Lorient Doelpunt M. Jenz Lorient 3-1
71' Wissel Metz Wissel I. Niane voor N. De Preville Metz
79' Wissel Metz Wissel A. S. Mbengue voor H. Maiga Metz
80' Doelpunt Metz Doelpunt I. Niane met assist van F. Boulaya Metz 4-1
81' Wissel Lorient Wissel Q. Boisgard voor S. Diarra Lorient
84' Wissel Metz Wissel S. Alakouch voor O. Nguette Metz
84' Wissel Metz Wissel W. Tchimbembe voor F. Boulaya Metz
89' Gele kaart Metz Gele kaart voor P. Sarr Metz
Video hoogtepunten en samenvatting Metz - Lorient
Opstellingen Metz - Lorient
De opstellingen van Metz en Lorient zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Metz gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Lorient zal beginnen in een 5-4-1 opstelling.
Formatie 5-4-1
Coach Christophe Pélissier
Voorbeschouwing Metz - Lorient

Metz en Lorient treffen elkaar in de 18e speelronde van de Ligue 1 van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Eric Wattellier en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Metz en Lorient in de Ligue 1 vond plaats op 16 mei 2021 en dat duel eindigde in een overwinning voor Lorient. Op basis van de afgelopen 8 duels tussen beide teams is Lorient favoriet. 6 keer wist de ploeg van Metz te winnen, tegenover 1 winstpartijen voor Metz. 1 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Metz 1
Winst Lorient 6
Totaal 8

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Metz op een 19e positie staat, terwijl we Lorient terugvinden op de 16e plaats.