Nabeschouwing Metz - Olympique Lyon (3-2) || Ligue 1 2021/2022

Zondag 8 mei 2022 - 13:00 uur

In de Ligue 1 2021/2022 neemt Metz het zondag 8 mei 2022 om 13:00 uur in eigen huis op tegen Olympique Lyon. De wedstrijd wordt gespeeld in Stade Saint-Symphorien in Longeville-lès-Metz.

Via de Metz - Olympique Lyon live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Metz - Olympique Lyon (3-2)

Het Ligue 1 duel tussen Metz en Olympique Lyon is onder leiding van scheidsrechter Eric Wattellier geëindigd in een 3-2 overwinning voor Metz. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 2-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-2 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 27e minuut door V. Pajot, waarmee Metz met 1-0 de leiding nam. Metz vergrootte in de 40e minuut de voorsprong nadat het via een goal van D. Lamkel Ze op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 43e minuut wist Olympique Lyonnais de achterstand terug te brengen door de 2-1 te scoren via M. Dembele.

In de 68e minuut werd T. Mendes van Olympique Lyonnais met een rode kaart van het veld gestuurd, waardoor Olympique Lyonnais het restant van de wedstrijd met een man minder moest vervolgen. Na 84 minuten werd de stand tussen beide teams weer gelijk getrokken, nadat M. Dembele de 2-2 maakte namens Olympique Lyonnais. Laat in de wedstrijd was het vervolgens Metz dat via F. Boulaya nogmaals wist te scoren en daarmee op een 3-2 voorsprong kwam in de 90e minuut. Dit bleek uiteindelijk het laatste en daarmee beslissende doelpunt van de wedstrijd te zijn.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Eric Wattellier bij een 3-2 eindstand in het voordeel van Metz.

LIVE Metz - Olympique Lyon 3-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Metz - Olympique Lyon teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

27' Doelpunt Metz Doelpunt V. Pajot met assist van L. Lacroix Metz 1-0
40' Doelpunt Metz Doelpunt D. Lamkel Ze met assist van P. Sarr Metz 2-0
43' Doelpunt Olympique Lyonnais Doelpunt M. Dembele met assist van Tete Olympique Lyonnais 2-1
46' Wissel Metz Wissel P. N. Yade voor T. Delaine Metz
46' Wissel Olympique Lyonnais Wissel J. Reine-Adelaide voor L. Paqueta Olympique Lyonnais
46' Wissel Olympique Lyonnais Wissel T. Ndombele voor J. Boateng Olympique Lyonnais
46' Wissel Olympique Lyonnais Wissel R. Faivre voor H. Aouar Olympique Lyonnais
46' Wissel Olympique Lyonnais Wissel L. Dubois voor M. Gusto Olympique Lyonnais
51' Wissel Metz Wissel K. NDoram voor P. Sarr Metz
66' Wissel Metz Wissel D. Bronn voor L. Lacroix Metz
66' Wissel Metz Wissel J. Kana-Biyik voor W. Mikelbrencis Metz
68' Rode kaart Olympique Lyonnais Rode kaart voor T. Mendes Olympique Lyonnais
70' Gele kaart Metz Gele kaart voor S. Niakate Metz
74' Gele kaart Metz Gele kaart voor B. Traore Metz
81' Wissel Metz Wissel F. Boulaya voor V. Pajot Metz
84' Doelpunt Olympique Lyonnais Doelpunt M. Dembele met assist van K. Toko Ekambi Olympique Lyonnais 2-2
86' Gele kaart Olympique Lyonnais Gele kaart voor T. Ndombele Olympique Lyonnais
88' Gele kaart Metz Gele kaart voor N. de Preville Metz
90' Doelpunt Metz Doelpunt F. Boulaya met assist van P. N. Yade Metz 3-2
92' Gele kaart Olympique Lyonnais Gele kaart voor L. Dubois Olympique Lyonnais
Video hoogtepunten en samenvatting Metz - Olympique Lyon
Opstellingen Metz - Olympique Lyon
De opstellingen van Metz en Olympique Lyon zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Metz gaat aantreden in een 3-5-2 formatie en Olympique Lyon zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Coach Frédéric Antonetti
Voorbeschouwing Metz - Olympique Lyon

Metz en Olympique Lyon treffen elkaar in de 36e speelronde van de Ligue 1 van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Eric Wattellier en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Metz en Olympique Lyon in de Ligue 1 vond plaats op 22 december 2021 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 15 duels tussen beide teams is Olympique Lyon favoriet. 12 keer wist de ploeg van Metz te winnen, tegenover 2 winstpartijen voor Metz. 1 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Metz 2
Winst Olympique Lyon 12
Totaal 15

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Metz op een 20e positie staat, terwijl we Olympique Lyon terugvinden op de 7e plaats.