Nabeschouwing Metz - PSG (1-2) || Ligue 1 2021/2022

Woensdag 22 september 2021 - 21:00 uur

Metz - PSG

In de Ligue 1 2021/2022 neemt Metz het woensdag 22 september 2021 om 21:00 uur in eigen huis op tegen PSG. De wedstrijd wordt gespeeld in Stade Saint-Symphorien in Longeville-lès-Metz.

Via de Metz - PSG live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Metz - PSG (1-2)

Het Ligue 1 duel tussen Metz en PSG is onder leiding van scheidsrechter Jérémie Pignard geëindigd in een 1-2 overwinning voor PSG. Na 45 minuten stond er een 1-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-2 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Paris Saint Germain kwam razendsnel uit de startblokken en dat resulteerde in een snelle 0-1 voor sprong in de 5e minuut, dankzij een goal van A. Hakimi. Metz kwam in de 39e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van K. Kouyate, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 91e minuut kreeg D. Bronn van Metz voor de tweede keer een gele kaart. Dat betekent dat de speler kon vertrekken en Metz de wedstrijd met een speler minder moest vervolgen.

In de 92e minuut werd F. Antonetti van Metz met een rode kaart van het veld gestuurd, waardoor Metz het restant van de wedstrijd met een man minder moest vervolgen. In de 94e was het Paris Saint Germain dat op voorsprong kwam te staan na een goal van A. Hakimi.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Jérémie Pignard, waardoor PSG dankzij een 1-2 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Metz - PSG 1-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Metz - PSG teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

5' Doelpunt Paris Saint Germain Doelpunt A. Hakimi Paris Saint Germain 0-1
19' Gele kaart Metz Gele kaart voor P. N. Yade Metz
39' Doelpunt Metz Doelpunt K. Kouyate met assist van L. Gueye Metz 1-1
65' Wissel Paris Saint Germain Wissel A. Di Maria voor G. Wijnaldum Paris Saint Germain
65' Wissel Paris Saint Germain Wissel A. Herrera voor Rafinha Paris Saint Germain
66' Wissel Metz Wissel N. De Preville voor I. Niane Metz
67' Wissel Metz Wissel F. Boulaya voor L. Gueye Metz
67' Wissel Metz Wissel S. Niakate voor P. N. Yade Metz
68' Gele kaart Metz Gele kaart voor H. Maiga Metz
69' Gele kaart Paris Saint Germain Gele kaart voor N. Mendes Paris Saint Germain
73' Gele kaart Metz Gele kaart voor D. Bronn Metz
81' Wissel Paris Saint Germain Wissel J. Draxler voor N. Mendes Paris Saint Germain
91' Gele kaart Metz Gele kaart voor F. Centonze Metz
91' Tweede gele kaart Metz Tweede gele kaart voor D. Bronn Metz
92' Wissel Metz Wissel B. Traore voor V. Pajot Metz
92' Rode kaart Metz Rode kaart voor F. Antonetti Metz
94' Doelpunt Paris Saint Germain Doelpunt A. Hakimi met assist van Neymar Paris Saint Germain 1-2
96' Gele kaart Metz Gele kaart voor A. Oukidja Metz
96' Gele kaart Paris Saint Germain Gele kaart voor Neymar Paris Saint Germain
Video hoogtepunten en samenvatting Metz - PSG
Opstellingen Metz - PSG
De opstellingen van Metz en PSG zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Metz gaat aantreden in een 4-5-1 formatie en PSG zal beginnen in een 4-3-1-2 opstelling.
Voorbeschouwing Metz - PSG

Metz en PSG treffen elkaar in de 7e speelronde van de Ligue 1 van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Jérémie Pignard en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Metz en PSG in de Ligue 1 vond plaats op 24 april 2021 en dat duel eindigde in een overwinning voor PSG. Op basis van de afgelopen 14 duels tussen beide teams is PSG favoriet. 11 keer wist de ploeg van Metz te winnen, tegenover 1 winstpartijen voor Metz. 2 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Metz 1
Winst PSG 11
Totaal 14

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Metz op een 20e positie staat, terwijl we PSG terugvinden op de 1e plaats.