Nabeschouwing Nantes - Bordeaux (5-3) || Ligue 1 2021/2022

Zondag 24 april 2022 - 15:00 uur

In de Ligue 1 2021/2022 neemt Nantes het zondag 24 april 2022 om 15:00 uur in eigen huis op tegen Bordeaux. De wedstrijd wordt gespeeld in Stade de la Beaujoire - Louis Fonteneau in Nantes.

Via de Nantes - Bordeaux live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Nantes - Bordeaux (5-3)

Het Ligue 1 duel tussen Nantes en Bordeaux is onder leiding van scheidsrechter Clément Turpin geëindigd in een 5-3 overwinning voor Nantes. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 0-2 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 5-3 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 6e minuut door M. Niang, waarmee Bordeaux met 0-1 de leiding nam. Bordeaux vergrootte in de 18e minuut de voorsprong nadat het via een goal van J. Dilrosun op een 0-2 voorsprong kwam te staan. In de 47e minuut wist Nantes de achterstand terug te brengen door de 1-2 te scoren via K. Coulibaly.

Na 51 minuten was het R. Mangas die de bal in eigen doel werkte, waardoor Nantes op 2-2 kwam te staan. Bordeaux leek geen genoegen te nemen met een gelijkspel en kwam na 67 minuten op voorsprong na een goal van E. Kwateng: 2-3. In de 72e minuut was het K. Coulibaly die Nantes weer op gelijke hoogte bracht, nadat deze de 3-3 scoorde. Het volgende doelpunt van Nantes viel in de 76e minuut en betekende de 4-3. Het doelpunt kwam op naam van M. Simon. Een penalty voor Bordeaux in de 88e minuut had opnieuw een goal moeten betekenen, maar doordat J. Briand de strafschop miste bleef de score onveranderd. Het laatste doelpunt van de wedstrijd viel helemaal aan het einde van de wedstrijd. In de 89e minuut scoorde O. Bukari de 5-3 voor Nantes en bepaalde daarmee de eindstand.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Clément Turpin bij een 5-3 eindstand in het voordeel van Nantes.

LIVE Nantes - Bordeaux 5-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Nantes - Bordeaux teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

6' Doelpunt Bordeaux Doelpunt M. Niang met assist van D. Ignatenko Bordeaux 0-1
15' Gele kaart Bordeaux Gele kaart voor Marcelo Bordeaux
18' Doelpunt Bordeaux Doelpunt J. Dilrosun met assist van M. Niang Bordeaux 0-2
47' Doelpunt Nantes Doelpunt K. Coulibaly met assist van W. Cyprien Nantes 1-2
51' Eigen doelpunt Nantes Eigen doelpunt R. Mangas Nantes 2-2
55' Wissel Bordeaux Wissel Y. Adli voor J. Onana Bordeaux
55' Wissel Bordeaux Wissel S. Mara voor M. Niang Bordeaux
67' Doelpunt Bordeaux Doelpunt E. Kwateng met assist van J. Dilrosun Bordeaux 2-3
68' Wissel Nantes Wissel Fabio voor S. Corchia Nantes
72' Doelpunt Nantes Doelpunt K. Coulibaly met assist van M. Simon Nantes 3-3
74' Wissel Bordeaux Wissel T. Klidje voor Hwang Ui-Jo Bordeaux
76' Doelpunt Nantes Doelpunt M. Simon met assist van R. Kolo Muani Nantes 4-3
77' Wissel Nantes Wissel D. Appiah voor S. Moutoussamy Nantes
81' Wissel Bordeaux Wissel J. Briand voor Marcelo Bordeaux
81' Wissel Bordeaux Wissel R. Oudin voor E. Kwateng Bordeaux
85' Wissel Nantes Wissel W. Geubbels voor M. Simon Nantes
86' Wissel Nantes Wissel O. Bukari voor K. Coulibaly Nantes
88' Penalty gemist Bordeaux Penalty gemist J. Briand Bordeaux
89' Doelpunt Nantes Doelpunt O. Bukari met assist van R. Kolo Muani Nantes 5-3
91' Gele kaart Nantes Gele kaart voor O. Bukari Nantes
Video hoogtepunten en samenvatting Nantes - Bordeaux
Opstellingen Nantes - Bordeaux
De opstellingen van Nantes en Bordeaux zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Nantes gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Bordeaux zal beginnen in een 3-4-1-2 opstelling.
Coach Antoine Kombouare
Voorbeschouwing Nantes - Bordeaux

Nantes en Bordeaux treffen elkaar in de 34e speelronde van de Ligue 1 van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Clément Turpin en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Nantes en Bordeaux in de Ligue 1 vond plaats op 17 oktober 2021 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 23 duels tussen beide teams is Bordeaux favoriet. 11 keer wist de ploeg van Nantes te winnen, tegenover 5 winstpartijen voor Nantes. 7 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Nantes 5
Winst Bordeaux 11
Gelijkspel 7
Totaal 23

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Nantes op een 10e positie staat, terwijl we Bordeaux terugvinden op de 19e plaats.

De weersverwachting voor deze wedstrijd is onweer.