Nabeschouwing Nantes - Brest (3-1) || Ligue 1 2021/2022

Woensdag 22 september 2021 - 19:00 uur

In de Ligue 1 2021/2022 neemt Nantes het woensdag 22 september 2021 om 19:00 uur in eigen huis op tegen Brest. De wedstrijd wordt gespeeld in Stade de la Beaujoire - Louis Fonteneau in Nantes.

Via de Nantes - Brest live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Nantes - Brest (3-1)

Het Ligue 1 duel tussen Nantes en Brest is onder leiding van scheidsrechter Thomas Léonard geëindigd in een 3-1 overwinning voor Nantes. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 27e minuut door L. Blas, waarmee Nantes met 1-0 de leiding nam. Nantes vergrootte in de 55e minuut de voorsprong nadat het via een goal van P. Chirivella op een 2-0 voorsprong kwam te staan. Een eigen doelpunt van L. Brassier zorgde ervoor dat Nantes in de 58e minuut op 3-0 kwam te staan.

Na 67 minuten deed J. Le Douaron iets terug door de aansluitingstreffer te maken, waarmee de achterstand van Brest werd verkleind tot 3-1. Hiermee kon een nederlaag voor Brest echter niet meer worden voorkomen, want de ploeg wist hierna niet opnieuw tot scoren te komen.

Hierna blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 3-1 winst voor Nantes.

LIVE Nantes - Brest 3-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Nantes - Brest teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

27' Doelpunt Nantes Doelpunt L. Blas Nantes 1-0
31' Gele kaart Nantes Gele kaart voor J. Castelletto Nantes
52' Gele kaart Brest Gele kaart voor B. Chardonnet Brest
55' Doelpunt Nantes Doelpunt P. Chirivella met assist van S. Corchia Nantes 2-0
58' Eigen doelpunt Nantes Eigen doelpunt L. Brassier Nantes 3-0
59' Wissel Nantes Wissel W. Geubbels voor K. Coulibaly Nantes
66' Wissel Brest Wissel S. Mounie voor L. Agoume Brest
66' Wissel Brest Wissel J. Le Douaron voor I. Cardona Brest
67' Doelpunt Brest Doelpunt J. Le Douaron Brest 3-1
78' Wissel Nantes Wissel S. Moutoussamy voor L. Blas Nantes
78' Wissel Nantes Wissel D. Appiah voor S. Corchia Nantes
78' Wissel Brest Wissel R. Said voor F. Honorat Brest
85' Gele kaart Brest Gele kaart voor L. Brassier Brest
88' Wissel Brest Wissel Y. Badji voor H. Belkebla Brest
90' Wissel Nantes Wissel Q. Merlin voor P. Chirivella Nantes
90' Wissel Nantes Wissel M. Coco voor R. Kolo Muani Nantes
Video hoogtepunten en samenvatting Nantes - Brest
Opstellingen Nantes - Brest
De opstellingen van Nantes en Brest zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Nantes gaat aantreden in een 4-4-1-1 formatie en Brest zal beginnen in een 4-1-4-1 opstelling.
Formatie 4-4-1-1
Coach Antoine Kombouare
Formatie 4-1-4-1
Coach Michel Der Zakarian
Voorbeschouwing Nantes - Brest

Nantes en Brest treffen elkaar in de 7e speelronde van de Ligue 1 van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Thomas Léonard en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Nantes en Brest in de Ligue 1 vond plaats op 2 mei 2021 en dat duel eindigde in een overwinning voor Nantes. Op basis van de afgelopen 4 duels tussen beide ploegen is Nantes favoriet. De thuisploeg wist 2 keer te winnen, terwijl Brest slechts 0 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 2 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Nantes 2
Winst Brest 0
Totaal 4

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Nantes op een 10e positie staat, terwijl we Brest terugvinden op de 18e plaats.