Nabeschouwing Nantes - Clermont (2-1) || Ligue 1 2021/2022

Zaterdag 23 oktober 2021 - 17:00 uur

In de Ligue 1 2021/2022 neemt Nantes het zaterdag 23 oktober 2021 om 17:00 uur in eigen huis op tegen Clermont. De wedstrijd wordt gespeeld in Stade de la Beaujoire - Louis Fonteneau in Nantes.

Via de Nantes - Clermont live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Nantes - Clermont (2-1)

Het Ligue 1 duel tussen Nantes en Clermont is onder leiding van scheidsrechter Romain Lissorgue geëindigd in een 2-1 overwinning voor Nantes. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste opvallende moment in de wedstrijd was een rode kaart voor J. Gastien in de 30e minuut, waardoor Clermont met een man minder kwam te staan. De eerste goal viel in de eerste helft, na 38 minuten was het A. Girotto die Nantes op een 1-0 voorsprong zette. In de 41e minuut moest Nantes verder met een man minder nadat S. Corchia een rode kaart had gekregen.

Met deze stand gingen beide teams de rust in. In de tweede helft scoorde M. Bayo de gelijkmaker voor Clermont in de 49e minuut, waardoor beide teams weer op gelijke hoogte stonden. In de 61e was het Nantes dat op voorsprong kwam te staan na een goal van L. Blas.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Romain Lissorgue, waardoor Nantes dankzij een 2-1 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Nantes - Clermont 2-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Nantes - Clermont teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

30' Rode kaart Clermont Rode kaart voor J. Gastien Clermont
36' Gele kaart Nantes Gele kaart voor Fabio Nantes
38' Doelpunt Nantes Doelpunt A. Girotto met assist van S. Corchia Nantes 1-0
41' Rode kaart Nantes Rode kaart voor S. Corchia Nantes
49' Doelpunt Clermont Doelpunt M. Bayo met assist van E. Rashani Clermont 1-1
61' Doelpunt Nantes Doelpunt L. Blas met assist van R. Kolo Muani Nantes 2-1
62' Wissel Clermont Wissel J. Iglesias voor J. Berthomier Clermont
63' Wissel Clermont Wissel J. Allevinah voor J. Dossou Clermont
68' Wissel Clermont Wissel S. Khaoui voor E. Rashani Clermont
69' Wissel Nantes Wissel D. Appiah voor R. Perreira de Sa Nantes
81' Wissel Clermont Wissel J. C. Billong voor F. Ogier Clermont
81' Wissel Clermont Wissel P. Hamel voor M. Bayo Clermont
91' Wissel Nantes Wissel S. Moutoussamy voor M. Simon Nantes
91' Wissel Nantes Wissel K. Coulibaly voor L. Blas Nantes
Video hoogtepunten en samenvatting Nantes - Clermont
Opstellingen Nantes - Clermont
De opstellingen van Nantes en Clermont zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Nantes gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Clermont zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Coach Antoine Kombouare
Coach Pascal Gastien
Voorbeschouwing Nantes - Clermont

Nantes en Clermont treffen elkaar in de 11e speelronde van de Ligue 1 van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Romain Lissorgue en zijn assistenten.

Het is voor het eerst dat Nantes en Clermont elkaar treffen in de Ligue 1.

Winst Nantes 0
Winst Clermont 0

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Nantes op een 9e positie staat, terwijl we Clermont terugvinden op de 14e plaats.