Nabeschouwing Nice - Monaco (2-2) || Ligue 1 2021/2022

Zondag 19 september 2021 - 13:00 uur

In de Ligue 1 2021/2022 neemt Nice het zondag 19 september 2021 om 13:00 uur in eigen huis op tegen Monaco. De wedstrijd wordt gespeeld in Allianz Riviera in Nice.

Via de Nice - Monaco live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Nice - Monaco (2-2)

De Ligue 1 2021/2022 wedstrijd tussen Nice en Monaco geresulteerd in een gelijkspel. Saai was de wedstrijd ondanks het gelijke spel zeker niet, want de toeschouwers in het stadion kregen genoeg doelpunten te zien. Halverwege de wedstrijd stond het 0-1 wat in de tweede helft uiteindelijk zou leiden tot een 2-2 eindstand.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 39e minuut door A. Golovin, waarmee Monaco met 0-1 de leiding nam. Nice kwam in de 51e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van A. Delort, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 73e minuut zette H. Boudaoui zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee Nice de leiding in de wedstrijd nam.

W. Ben Yedder zette Monaco even later op 2-2 nadat hij een door scheidsrechter François Letexier toegekende penalty wist te benutten. Nice kreeg een penalty toegewezen in de 82e minuut, wat de ideale kans was om te scoren. Achter de bal stond A. Gouiri die de penalty echter niet wist te benutten, waardoor de 2-2 tussenstand op het scorebord bleef staan.

Hierna blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 2-2 gelijkspel tussen beide ploegen.

LIVE Nice - Monaco 2-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Nice - Monaco teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

15' Wissel Nice Wissel A. Delort voor K. Dolberg Nice
39' Doelpunt Monaco Doelpunt A. Golovin met assist van G. Martins Monaco 0-1
51' Doelpunt Nice Doelpunt A. Delort met assist van A. Gouiri Nice 1-1
57' Wissel Nice Wissel Y. Atal voor J. Lotomba Nice
58' Gele kaart Nice Gele kaart voor Y. Atal Nice
62' Wissel Monaco Wissel K. Volland voor G. Martins Monaco
72' Wissel Monaco Wissel S. Diop voor A. Golovin Monaco
73' Wissel Monaco Wissel K. Diatta voor A. Disasi Monaco
73' Doelpunt Nice Doelpunt H. Boudaoui Nice 2-1
77' Penalty Monaco Penalty W. Ben Yedder Monaco 2-2
81' Gele kaart Monaco Gele kaart voor B. Badiashile Monaco
82' Wissel Monaco Wissel S. Pavlovic voor G. Maripan Monaco
82' Wissel Monaco Wissel M. Boadu voor W. Ben Yedder Monaco
82' Penalty gemist Nice Penalty gemist A. Gouiri Nice
87' Gele kaart Nice Gele kaart voor Dante Nice
89' Gele kaart Monaco Gele kaart voor S. Diop Monaco
89' Wissel Nice Wissel F. Daniliuc voor C. Stengs Nice
89' Wissel Nice Wissel K. Thuram voor P. Rosario Nice
91' Gele kaart Monaco Gele kaart voor D. Sidibe Monaco
Video hoogtepunten en samenvatting Nice - Monaco
Opstellingen Nice - Monaco
De opstellingen van Nice en Monaco zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Nice gaat aantreden in een 4-4-2 formatie en Monaco zal beginnen in een 3-4-3 opstelling.
Coach Christophe Galtier
Voorbeschouwing Nice - Monaco

Nice en Monaco treffen elkaar in de 6e speelronde van de Ligue 1 van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter François Letexier en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Nice en Monaco in de Ligue 1 vond plaats op 3 februari 2021 en dat duel eindigde in een overwinning voor Monaco. Op basis van de afgelopen 28 duels tussen beide teams is Monaco favoriet. 12 keer wist de ploeg van Nice te winnen, tegenover 8 winstpartijen voor Nice. 8 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Nice 8
Winst Monaco 12
Gelijkspel 8
Totaal 28

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Nice op een 5e positie staat, terwijl we Monaco terugvinden op de 17e plaats.