Nabeschouwing Nice - Strasbourg (0-3) || Ligue 1 2021/2022

Zondag 5 december 2021 - 17:00 uur

In de Ligue 1 2021/2022 neemt Nice het zondag 5 december 2021 om 17:00 uur in eigen huis op tegen Strasbourg. De wedstrijd wordt gespeeld in Allianz Riviera in Nice.

Via de Nice - Strasbourg live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Nice - Strasbourg (0-3)

Het Ligue 1 duel tussen Nice en Strasbourg is onder leiding van scheidsrechter Jérémie Pignard geëindigd in een 0-3 overwinning voor Strasbourg. Na 45 minuten stond er een 0-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 0-3 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 21e minuut door L. Ajorque, waarmee Strasbourg met 0-1 de leiding nam. Strasbourg vergrootte in de 81e minuut de voorsprong nadat het via een goal van H. Diallo op een 0-2 voorsprong kwam te staan. In de 84e minuut volgde een derde treffer van Strasbourg, waarmee A. Thomasson zijn ploeg op een comfortabele 0-3 voorsprong zette. Daar zou het uiteindelijk ook bij blijven.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Jérémie Pignard, waardoor Strasbourg dankzij een 0-3 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Nice - Strasbourg 0-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Nice - Strasbourg teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

21' Doelpunt Strasbourg Doelpunt L. Ajorque met assist van I. Sissoko Strasbourg 0-1
35' Gele kaart Strasbourg Gele kaart voor I. Sissoko Strasbourg
46' Gele kaart Nice Gele kaart voor F. Daniliuc Nice
48' Gele kaart Strasbourg Gele kaart voor L. Ajorque Strasbourg
46' Wissel Nice Wissel Dante voor F. Daniliuc Nice
46' Wissel Nice Wissel Y. Atal voor J. Lotomba Nice
47' Gele kaart Strasbourg Gele kaart voor J. Bellegarde Strasbourg
63' Wissel Strasbourg Wissel S. Prcic voor I. Sissoko Strasbourg
64' Wissel Nice Wissel K. Thuram voor M. Bard Nice
66' Gele kaart Nice Gele kaart voor Y. Atal Nice
70' Wissel Nice Wissel A. Gouiri voor C. Stengs Nice
74' Wissel Strasbourg Wissel K. Gameiro voor L. Ajorque Strasbourg
81' Doelpunt Strasbourg Doelpunt H. Diallo met assist van J. Bellegarde Strasbourg 0-2
84' Gele kaart Nice Gele kaart voor P. Rosario Nice
84' Doelpunt Strasbourg Doelpunt A. Thomasson met assist van H. Diallo Strasbourg 0-3
86' Wissel Nice Wissel E. Guessand voor A. Delort Nice
90' Wissel Strasbourg Wissel D. Lienard voor A. Thomasson Strasbourg
Video hoogtepunten en samenvatting Nice - Strasbourg
Opstellingen Nice - Strasbourg
De opstellingen van Nice en Strasbourg zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Nice gaat aantreden in een 4-4-2 formatie en Strasbourg zal beginnen in een 5-3-2 opstelling.
Coach Christophe Galtier
Formatie 5-3-2
Coach Julien Stéphan
Voorbeschouwing Nice - Strasbourg

Nice en Strasbourg treffen elkaar in de 17e speelronde van de Ligue 1 van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Jérémie Pignard en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Nice en Strasbourg in de Ligue 1 vond plaats op 16 mei 2021 en dat duel eindigde in een overwinning voor Strasbourg. Op basis van de afgelopen 12 duels tussen beide ploegen is Nice favoriet. De thuisploeg wist 5 keer te winnen, terwijl Strasbourg slechts 4 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 3 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Nice 5
Winst Strasbourg 4
Totaal 12

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Nice op een 4e positie staat, terwijl we Strasbourg terugvinden op de 11e plaats.