Nabeschouwing Olympique Lyon - Lens (2-1) || Ligue 1 2021/2022

Zaterdag 30 oktober 2021 - 21:00 uur

In de Ligue 1 2021/2022 neemt Olympique Lyon het zaterdag 30 oktober 2021 om 21:00 uur in eigen huis op tegen Lens. De wedstrijd wordt gespeeld in Parc Olympique Lyonnais in Décines-Charpieu.

Via de Olympique Lyon - Lens live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Olympique Lyon - Lens (2-1)

Het Ligue 1 duel tussen Olympique Lyon en Lens is onder leiding van scheidsrechter Mikael Lesage geëindigd in een 2-1 overwinning voor Olympique Lyon. Na 45 minuten stond er een 2-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Een penalty zorgde voor de openingsgoal na 25 minuten. K. Toko Ekambi maakte dankbaar gebruik van deze uitgelezen kans en zette daarmee Olympique Lyonnais vanaf 11 meter op een 1-0 voorsprong. Olympique Lyonnais vergrootte in de 41e minuut de voorsprong nadat het via een goal van H. Aouar op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 61e minuut wist Lens de achterstand terug te brengen door de 2-1 te scoren via A. Kalimuendo. Het bleek echter onvoldoende om een nederlaag te voorkomen, want Lens kwam hierna niet meer tot scoren.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Mikael Lesage, waardoor Olympique Lyon dankzij een 2-1 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Olympique Lyon - Lens 2-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Olympique Lyon - Lens teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

10' Gele kaart Olympique Lyonnais Gele kaart voor L. Paqueta Olympique Lyonnais
25' Penalty Olympique Lyonnais Penalty K. Toko Ekambi Olympique Lyonnais 1-0
33' VAR: Afgekeurd doelpunt J. Clauss Afgekeurd doelpunt vanwege buitenspel J. Clauss Lens
38' Gele kaart Lens Gele kaart voor F. Sotoca Lens
41' Doelpunt Olympique Lyonnais Doelpunt H. Aouar Olympique Lyonnais 2-0
46' Wissel Lens Wissel G. Kakuta voor F. Sotoca Lens
54' Gele kaart Lens Gele kaart voor J. Clauss Lens
61' Doelpunt Lens Doelpunt A. Kalimuendo met assist van G. Kakuta Lens 2-1
64' Wissel Olympique Lyonnais Wissel T. Mendes voor X. Shaqiri Olympique Lyonnais
76' Wissel Lens Wissel D. Costa voor W. Said Lens
77' Wissel Lens Wissel C. Jean voor A. Kalimuendo Lens
77' Wissel Olympique Lyonnais Wissel S. Diomande voor J. Boateng Olympique Lyonnais
78' Wissel Olympique Lyonnais Wissel R. Cherki voor K. Toko Ekambi Olympique Lyonnais
78' Wissel Olympique Lyonnais Wissel M. Gusto voor L. Dubois Olympique Lyonnais
85' Wissel Lens Wissel C. Boli voor J. Gradit Lens
85' Wissel Lens Wissel D. Machado voor J. Clauss Lens
91' Wissel Olympique Lyonnais Wissel I. Slimani voor B. Guimaraes Olympique Lyonnais
Video hoogtepunten en samenvatting Olympique Lyon - Lens
Opstellingen Olympique Lyon - Lens
De opstellingen van Olympique Lyon en Lens zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Olympique Lyon gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Lens zal beginnen in een 3-4-1-2 opstelling.
Voorbeschouwing Olympique Lyon - Lens

Olympique Lyon en Lens treffen elkaar in de 12e speelronde van de Ligue 1 van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Mikael Lesage en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Olympique Lyon en Lens in de Ligue 1 vond plaats op 3 april 2021 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 14 duels tussen beide ploegen is Olympique Lyon favoriet. De thuisploeg wist 9 keer te winnen, terwijl Lens slechts 2 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 3 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Olympique Lyon 9
Winst Lens 2
Totaal 14

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Olympique Lyon op een 9e positie staat, terwijl we Lens terugvinden op de 2e plaats.