Nabeschouwing Olympique Lyon - Reims (1-2) || Ligue 1 2021/2022

Woensdag 1 december 2021 - 21:00 uur

In de Ligue 1 2021/2022 neemt Olympique Lyon het woensdag 1 december 2021 om 21:00 uur in eigen huis op tegen Reims. De wedstrijd wordt gespeeld in Parc Olympique Lyonnais in Décines-Charpieu.

Via de Olympique Lyon - Reims live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Olympique Lyon - Reims (1-2)

Het Ligue 1 duel tussen Olympique Lyon en Reims is onder leiding van scheidsrechter Benoît Millot geëindigd in een 1-2 overwinning voor Reims. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-2 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel pas in de tweede helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 56e minuut door W. Faes, waarmee Reims met 0-1 de leiding nam. Olympique Lyonnais kwam in de 66e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van K. Toko Ekambi, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 92e minuut zette H. Ekitike zijn team op een 1-2 voorsprong, waarmee Reims de leiding in de wedstrijd nam. Het bleek uiteindelijk het beslissende doelpunt van de wedstrijd te zijn, want beide teams wisten hierna niet meer tot scoren te komen.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Benoît Millot, waardoor Reims dankzij een 1-2 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Olympique Lyon - Reims 1-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Olympique Lyon - Reims teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

23' Gele kaart Olympique Lyonnais Gele kaart voor L. Paqueta Olympique Lyonnais
46' Wissel Reims Wissel M. Munetsi voor M. Cassama Reims
49' Gele kaart Olympique Lyonnais Gele kaart voor J. Denayer Olympique Lyonnais
53' Gele kaart Reims Gele kaart voor M. Munetsi Reims
56' Doelpunt Reims Doelpunt W. Faes met assist van V. Berisha Reims 0-1
65' Gele kaart Reims Gele kaart voor Y. Abdelhamid Reims
66' Doelpunt Olympique Lyonnais Doelpunt K. Toko Ekambi met assist van J. Boateng Olympique Lyonnais 1-1
67' Wissel Olympique Lyonnais Wissel T. Mendes voor M. Caqueret Olympique Lyonnais
67' Wissel Olympique Lyonnais Wissel M. Dembele voor I. Slimani Olympique Lyonnais
67' Wissel Olympique Lyonnais Wissel R. Cherki voor K. Toko Ekambi Olympique Lyonnais
71' Wissel Reims Wissel H. Ekitike voor E. B. Toure Reims
71' Wissel Reims Wissel B. Locko voor Ghislain Konan Reims
82' Gele kaart Olympique Lyonnais Gele kaart voor M. Dembele Olympique Lyonnais
84' Wissel Reims Wissel A. Flips voor V. Berisha Reims
90' Wissel Reims Wissel S. Sissoko voor T. Foket Reims
92' Doelpunt Reims Doelpunt H. Ekitike Reims 1-2
Video hoogtepunten en samenvatting Olympique Lyon - Reims
Opstellingen Olympique Lyon - Reims
De opstellingen van Olympique Lyon en Reims zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Olympique Lyon gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Reims zal beginnen in een 3-5-2 opstelling.
Coach Óscar García Junyent
Voorbeschouwing Olympique Lyon - Reims

Olympique Lyon en Reims treffen elkaar in de 16e speelronde van de Ligue 1 van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Benoît Millot en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Olympique Lyon en Reims in de Ligue 1 vond plaats op 12 maart 2021 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 14 duels tussen beide ploegen is Olympique Lyon favoriet. De thuisploeg wist 6 keer te winnen, terwijl Reims slechts 4 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 4 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Olympique Lyon 6
Winst Reims 4
Totaal 14

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Olympique Lyon op een 10e positie staat, terwijl we Reims terugvinden op de 14e plaats.