Nabeschouwing PSG - Bordeaux (3-0) || Ligue 1 2021/2022

Zondag 13 maart 2022 - 13:00 uur

In de Ligue 1 2021/2022 neemt PSG het zondag 13 maart 2022 om 13:00 uur in eigen huis op tegen Bordeaux. De wedstrijd wordt gespeeld in Parc des Princes in Paris.

Via de PSG - Bordeaux live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing PSG - Bordeaux (3-0)

Het Ligue 1 duel tussen PSG en Bordeaux is onder leiding van scheidsrechter François Letexier geëindigd in een 3-0 overwinning voor PSG. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 24e minuut door K. Mbappe, waarmee Paris Saint Germain met 1-0 de leiding nam. Paris Saint Germain vergrootte in de 52e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Neymar op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 61e minuut volgde een derde treffer van Paris Saint Germain, waarmee L. Paredes zijn ploeg op een comfortabele 3-0 voorsprong zette. Daar zou het uiteindelijk ook bij blijven.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter François Letexier, waardoor PSG dankzij een 3-0 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE PSG - Bordeaux 3-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd PSG - Bordeaux teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

24' Doelpunt Paris Saint Germain Doelpunt K. Mbappe met assist van G. Wijnaldum Paris Saint Germain 1-0
39' Gele kaart Paris Saint Germain Gele kaart voor L. Paredes Paris Saint Germain
40' Gele kaart Bordeaux Gele kaart voor J. Guilavogui Bordeaux
46' Gele kaart Bordeaux Gele kaart voor R. Oudin Bordeaux
52' Doelpunt Paris Saint Germain Doelpunt Neymar met assist van A. Hakimi Paris Saint Germain 2-0
61' Doelpunt Paris Saint Germain Doelpunt L. Paredes Paris Saint Germain 3-0
68' Wissel Bordeaux Wissel D. Ignatenko voor J. Onana Bordeaux
68' Wissel Bordeaux Wissel S. Mara voor A. Elis Bordeaux
69' Wissel Bordeaux Wissel G. Mensah voor R. Oudin Bordeaux
80' Wissel Bordeaux Wissel M. Niang voor Hwang Ui-Jo Bordeaux
81' Wissel Bordeaux Wissel J. Dilrosun voor Y. Adli Bordeaux
84' Wissel Paris Saint Germain Wissel A. Diallo voor N. Mendes Paris Saint Germain
88' Wissel Paris Saint Germain Wissel J. Draxler voor G. Wijnaldum Paris Saint Germain
88' Wissel Paris Saint Germain Wissel T. Kehrer voor A. Hakimi Paris Saint Germain
Video hoogtepunten en samenvatting PSG - Bordeaux
Opstellingen PSG - Bordeaux
De opstellingen van PSG en Bordeaux zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat PSG gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Bordeaux zal beginnen in een 3-4-2-1 opstelling.
Voorbeschouwing PSG - Bordeaux

PSG en Bordeaux treffen elkaar in de 28e speelronde van de Ligue 1 van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter François Letexier en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen PSG en Bordeaux in de Ligue 1 vond plaats op 6 november 2021 en dat duel eindigde in een overwinning voor PSG. Op basis van de afgelopen 33 duels tussen beide ploegen is PSG favoriet. De thuisploeg wist 17 keer te winnen, terwijl Bordeaux slechts 8 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 8 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst PSG 17
Winst Bordeaux 8
Gelijkspel 8
Totaal 33

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel PSG op een 1e positie staat, terwijl we Bordeaux terugvinden op de 20e plaats.

De weersverwachting voor deze wedstrijd is motregen.