Nabeschouwing PSG - Olympique Lyon (2-1) || Ligue 1 2021/2022

Zondag 19 september 2021 - 20:45 uur

In de Ligue 1 2021/2022 neemt PSG het zondag 19 september 2021 om 20:45 uur in eigen huis op tegen Olympique Lyon. De wedstrijd wordt gespeeld in Parc des Princes in Paris.

Via de PSG - Olympique Lyon live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing PSG - Olympique Lyon (2-1)

Het Ligue 1 duel tussen PSG en Olympique Lyon is onder leiding van scheidsrechter Clément Turpin geëindigd in een 2-1 overwinning voor PSG. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel pas in de tweede helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 54e minuut door L. Paqueta, waarmee Olympique Lyonnais met 0-1 de leiding nam. Een benutte penalty van Neymar in de 66e minuut zorgde er even later voor dat Paris Saint Germain weer op gelijke hoogte kwam te staan: 1-1. In de 92e minuut zette M. Icardi zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee Paris Saint Germain de leiding in de wedstrijd nam. Het bleek uiteindelijk het beslissende doelpunt van de wedstrijd te zijn, want beide teams wisten hierna niet meer tot scoren te komen.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Clément Turpin, waardoor PSG dankzij een 2-1 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE PSG - Olympique Lyon 2-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd PSG - Olympique Lyon teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

6' Gele kaart Paris Saint Germain Gele kaart voor A. Di Maria Paris Saint Germain
54' Doelpunt Olympique Lyonnais Doelpunt L. Paqueta met assist van K. Ekambi Olympique Lyonnais 0-1
65' Wissel Olympique Lyonnais Wissel S. Diomande voor J. Boateng Olympique Lyonnais
65' Wissel Olympique Lyonnais Wissel H. Aouar voor K. Ekambi Olympique Lyonnais
66' Penalty Paris Saint Germain Penalty Neymar Paris Saint Germain 1-1
67' Gele kaart Paris Saint Germain Gele kaart voor Marquinhos Paris Saint Germain
76' Wissel Paris Saint Germain Wissel A. Hakimi voor L. Messi Paris Saint Germain
79' Wissel Olympique Lyonnais Wissel R. Cherki voor X. Shaqiri Olympique Lyonnais
80' Gele kaart Olympique Lyonnais Gele kaart voor A. Lopes Olympique Lyonnais
82' Wissel Paris Saint Germain Wissel M. Icardi voor A. Di Maria Paris Saint Germain
86' Wissel Olympique Lyonnais Wissel H. Keita voor L. Paqueta Olympique Lyonnais
86' Wissel Paris Saint Germain Wissel G. Wijnaldum voor A. Herrera Paris Saint Germain
89' Gele kaart Paris Saint Germain Gele kaart voor N. Mendes Paris Saint Germain
92' Doelpunt Paris Saint Germain Doelpunt M. Icardi met assist van K. Mbappe Paris Saint Germain 2-1
Video hoogtepunten en samenvatting PSG - Olympique Lyon
Opstellingen PSG - Olympique Lyon
De opstellingen van PSG en Olympique Lyon zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat PSG gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Olympique Lyon zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Voorbeschouwing PSG - Olympique Lyon

PSG en Olympique Lyon treffen elkaar in de 6e speelronde van de Ligue 1 van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Clément Turpin en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen PSG en Olympique Lyon in de Ligue 1 vond plaats op 21 maart 2021 en dat duel eindigde in een overwinning voor PSG. Op basis van de afgelopen 32 duels tussen beide ploegen is PSG favoriet. De thuisploeg wist 14 keer te winnen, terwijl Olympique Lyon slechts 11 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 7 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst PSG 14
Winst Olympique Lyon 11
Gelijkspel 7
Totaal 32

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel PSG op een 1e positie staat, terwijl we Olympique Lyon terugvinden op de 9e plaats.