Nabeschouwing Reims - Bordeaux (5-0) || Ligue 1 2021/2022

Zondag 6 februari 2022 - 15:00 uur

In de Ligue 1 2021/2022 neemt Reims het zondag 6 februari 2022 om 15:00 uur in eigen huis op tegen Bordeaux. De wedstrijd wordt gespeeld in Stade Auguste-Delaune II in Reims.

Via de Reims - Bordeaux live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Reims - Bordeaux (5-0)

Het Ligue 1 duel tussen Reims en Bordeaux is onder leiding van scheidsrechter Antony Gautier geëindigd in een 5-0 overwinning voor Reims. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 5-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

In de 40e minuut van de eerste helft van de wedstrijd kreeg H. Ekitike van Reims via een penalty de kans om zijn team van 11 meter op voorsprong te schieten. Hij wist de penalty echter niet te benutten, waardoor de stand 0-0 bleef. De eerste goal viel in de eerste helft, na 40 minuten was het H. Ekitike die Reims op een 1-0 voorsprong zette. Er werd in de eerste helft verder niet meer gescoord, waardoor beide ploegen met een 1-0 tussenstand de rust in gingen. In de tweede helft liep Reims via een goal van M. Munetsi in de 46e minuut verder uit naar een stand van 2-0.

In de 59e minuut volgde een derde treffer van Reims, waarmee A. Matusiwa zijn ploeg op een comfortabele 3-0 voorsprong zette. Ook na de derde treffer nam Reims geen gas terug, waardoor in de 62e minuut de 4-0 volgde die op naam kwam van W. Faes. Na 72 minuten werd D. Ignatenko van Bordeaux met een rode kaart van het veld gestuurd, waardoor het team met een man minder de resterende wedstrijd moest vervolgen. Het vijfde doelpunt van Reims werd gemaakt in de 76e minuut door M. Munetsi, waarmee het niveauverschil tussen beide ploegen verder in score werd uitgedrukt.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Antony Gautier en eindigde de wedstrijd dus met een 5-0 stand in het voordeel van Reims.

LIVE Reims - Bordeaux 5-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Reims - Bordeaux teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

26' Wissel Reims Wissel M. van Bergen voor E. B. Toure Reims
36' Wissel Reims Wissel M. Munetsi voor M. Cassama Reims
39' Gele kaart Bordeaux Gele kaart voor Hwang Ui-Jo Bordeaux
40' Penalty gemist Reims Penalty gemist H. Ekitike Reims
40' Doelpunt Reims Doelpunt H. Ekitike Reims 1-0
46' Wissel Reims Wissel B. Locko voor T. Foket Reims
46' Doelpunt Reims Doelpunt M. Munetsi Reims 2-0
59' Doelpunt Reims Doelpunt A. Matusiwa met assist van N. Mbuku Reims 3-0
62' Doelpunt Reims Doelpunt W. Faes Reims 4-0
63' Wissel Bordeaux Wissel D. Ignatenko voor Fransergio Bordeaux
63' Wissel Bordeaux Wissel J. Dilrosun voor A. Elis Bordeaux
63' Wissel Bordeaux Wissel M. Niang voor R. Oudin Bordeaux
70' Wissel Reims Wissel M. Adeline voor N. Mbuku Reims
72' Rode kaart Bordeaux Rode kaart voor D. Ignatenko Bordeaux
74' Wissel Bordeaux Wissel E. Kwateng voor T. Pembele Bordeaux
76' Doelpunt Reims Doelpunt M. Munetsi Reims 5-0
Video hoogtepunten en samenvatting Reims - Bordeaux
Opstellingen Reims - Bordeaux
De opstellingen van Reims en Bordeaux zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Reims gaat aantreden in een 4-4-2 formatie en Bordeaux zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Coach Óscar García Junyent
Voorbeschouwing Reims - Bordeaux

Reims en Bordeaux treffen elkaar in de 23e speelronde van de Ligue 1 van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Antony Gautier en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Reims en Bordeaux in de Ligue 1 vond plaats op 31 oktober 2021 en dat duel eindigde in een overwinning voor Bordeaux. Op basis van de afgelopen 15 duels tussen beide ploegen is Reims favoriet. De thuisploeg wist 6 keer te winnen, terwijl Bordeaux slechts 2 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 7 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Reims 6
Winst Bordeaux 2
Gelijkspel 7
Totaal 15

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Reims op een 14e positie staat, terwijl we Bordeaux terugvinden op de 18e plaats.