Nabeschouwing Reims - Nice (2-3) || Ligue 1 2021/2022

Zaterdag 21 mei 2022 - 21:00 uur

In de Ligue 1 2021/2022 neemt Reims het zaterdag 21 mei 2022 om 21:00 uur in eigen huis op tegen Nice. De wedstrijd wordt gespeeld in Stade Auguste-Delaune II in Reims.

Via de Reims - Nice live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Reims - Nice (2-3)

Het Ligue 1 duel tussen Reims en Nice is onder leiding van scheidsrechter Eric Wattellier geëindigd in een 2-3 overwinning voor Nice. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 2-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-3 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 9e minuut door H. Ekitike, waarmee Reims met 1-0 de leiding nam. Reims vergrootte in de 17e minuut de voorsprong nadat het via een goal van K. Doumbia op een 2-0 voorsprong kwam te staan. Door een benutte penalty kwam Nice vervolgens op 2-1. Het was A. Delort die vanaf 11 meter wist te scoren in de 75e minuut.

Na 77 minuten werd de stand tussen beide teams weer gelijk getrokken, nadat A. Delort de 2-2 maakte voor Nice. Hierdoor volgde voor beide ploegen en het publiek nog een spannende slotfase. Zo leek de wedstrijd te gaan eindigen in een gelijkspel. Het was uiteindelijk Nice dat in de 82e minuut toch nog langszij wist te komen, nadat A. Delort de 2-3 wist te scoren en hiermee tevens matchwinnaar werd.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Eric Wattellier en eindigde de wedstrijd dus met een 2-3 stand in het voordeel van Nice.

LIVE Reims - Nice 2-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Reims - Nice teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

9' Doelpunt Reims Doelpunt H. Ekitike Reims 1-0
17' Doelpunt Reims Doelpunt K. Doumbia met assist van E. B. Toure Reims 2-0
25' Gele kaart Nice Gele kaart voor Dante Nice
46' Wissel Nice Wissel J. Amavi voor M. Bard Nice
46' Wissel Nice Wissel J. Lotomba voor Dante Nice
56' Wissel Nice Wissel B. Brahimi voor H. Boudaoui Nice
56' Wissel Nice Wissel M. Schneiderlin voor P. Rosario Nice
62' Wissel Reims Wissel A. Zeneli voor H. Ekitike Reims
68' Wissel Nice Wissel E. Guessand voor J. Kluivert Nice
75' Penalty Nice Penalty A. Delort Nice 2-1
75' Wissel Reims Wissel J. Cajuste voor E. B. Toure Reims
77' Doelpunt Nice Doelpunt A. Delort met assist van A. Gouiri Nice 2-2
82' Doelpunt Nice Doelpunt A. Delort Nice 2-3
84' Wissel Reims Wissel A. Flips voor M. Busi Reims
84' Wissel Reims Wissel M. van Bergen voor K. Doumbia Reims
92' Gele kaart Nice Gele kaart voor B. Brahimi Nice
Video hoogtepunten en samenvatting Reims - Nice
Opstellingen Reims - Nice
De opstellingen van Reims en Nice zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Reims gaat aantreden in een 3-5-2 formatie en Nice zal beginnen in een 4-4-2 opstelling.
Coach Óscar García Junyent
Coach Christophe Galtier
Voorbeschouwing Reims - Nice

Reims en Nice treffen elkaar in de 38e speelronde van de Ligue 1 van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Eric Wattellier en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Reims en Nice in de Ligue 1 vond plaats op 8 augustus 2021 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 15 duels tussen beide teams is Nice favoriet. 5 keer wist de ploeg van Reims te winnen, tegenover 3 winstpartijen voor Reims. 7 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Reims 3
Winst Nice 5
Gelijkspel 7
Totaal 15

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Reims op een 12e positie staat, terwijl we Nice terugvinden op de 6e plaats.