Nabeschouwing Rennes - Clermont (6-0) || Ligue 1 2021/2022

Woensdag 22 september 2021 - 19:00 uur

In de Ligue 1 2021/2022 neemt Rennes het woensdag 22 september 2021 om 19:00 uur in eigen huis op tegen Clermont. De wedstrijd wordt gespeeld in Roazhon Park in Rennes.

Via de Rennes - Clermont live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Rennes - Clermont (6-0)

Het Ligue 1 duel tussen Rennes en Clermont is onder leiding van scheidsrechter Benoît Bastien geëindigd in een 6-0 overwinning voor Rennes. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 2-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 6-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 32e minuut door J. Martin, waarmee Rennes met 1-0 de leiding nam. Rennes vergrootte in de 36e minuut de voorsprong nadat het via een goal van M. Terrier op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 55e minuut volgde een derde treffer van Rennes, waarmee K. D. Sulemana zijn ploeg op een comfortabele 3-0 voorsprong zette.

Ook na de derde treffer nam Rennes geen gas terug, waardoor in de 57e minuut de 4-0 volgde die op naam kwam van K. D. Sulemana. De 5-0 voor Rennes volgde even later in de 64e minuut nadat G. Laborde namens zijn team opnieuw wist te scoren. Het laatste doelpunt van de wedstrijd werd gescoord in de 77e minuut en kwam op naam te staan van Rennes speler F. Tait, die daarmee tekende voor de 6-0.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Benoît Bastien en eindigde de wedstrijd dus met een 6-0 stand in het voordeel van Rennes, dat daarmee een zeer ruime overwinning boekte.

LIVE Rennes - Clermont 6-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Rennes - Clermont teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

31' Gele kaart Rennes Gele kaart voor B. Genesio Rennes
32' Doelpunt Rennes Doelpunt J. Martin met assist van B. Bourigeaud Rennes 1-0
36' Doelpunt Rennes Doelpunt M. Terrier met assist van B. Bourigeaud Rennes 2-0
55' Doelpunt Rennes Doelpunt K. D. Sulemana Rennes 3-0
57' Doelpunt Rennes Doelpunt K. D. Sulemana Rennes 4-0
58' Wissel Clermont Wissel V. NSimba voor A. Mendy Clermont
58' Wissel Clermont Wissel J. Iglesias voor O. Busquets Clermont
59' Wissel Clermont Wissel M. Bayo voor P. Hamel Clermont
64' Doelpunt Rennes Doelpunt G. Laborde Rennes 5-0
66' Gele kaart Rennes Gele kaart voor K. D. Sulemana Rennes
66' Wissel Rennes Wissel S. Guirassy voor M. Terrier Rennes
67' Wissel Rennes Wissel B. Santamaria voor J. Martin Rennes
68' Gele kaart Clermont Gele kaart voor V. NSimba Clermont
70' Wissel Clermont Wissel J. Dossou voor J. Allevinah Clermont
75' Wissel Clermont Wissel J. Berthomier voor S. Khaoui Clermont
77' Doelpunt Rennes Doelpunt F. Tait Rennes 6-0
78' Wissel Rennes Wissel M. Tel voor G. Laborde Rennes
78' Wissel Rennes Wissel M. Abline voor K. D. Sulemana Rennes
82' Wissel Rennes Wissel A. Truffert voor B. Meling Rennes
Video hoogtepunten en samenvatting Rennes - Clermont
Opstellingen Rennes - Clermont
De opstellingen van Rennes en Clermont zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Rennes gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Clermont zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Coach Bruno Génésio
Coach Pascal Gastien
Voorbeschouwing Rennes - Clermont

Rennes en Clermont treffen elkaar in de 7e speelronde van de Ligue 1 van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Benoît Bastien en zijn assistenten.

Het is voor het eerst dat Rennes en Clermont elkaar treffen in de Ligue 1.

Winst Rennes 0
Winst Clermont 0

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Rennes op een 16e positie staat, terwijl we Clermont terugvinden op de 6e plaats.