Nabeschouwing Rennes - Metz (6-1) || Ligue 1 2021/2022

Zondag 20 maart 2022 - 15:00 uur

In de Ligue 1 2021/2022 neemt Rennes het zondag 20 maart 2022 om 15:00 uur in eigen huis op tegen Metz. De wedstrijd wordt gespeeld in Roazhon Park in Rennes.

Via de Rennes - Metz live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Rennes - Metz (6-1)

Het Ligue 1 duel tussen Rennes en Metz is onder leiding van scheidsrechter Willy Delajod geëindigd in een 6-1 overwinning voor Rennes. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 3-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 6-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Een penalty zorgde voor de openingsgoal na 18 minuten. M. Terrier maakte dankbaar gebruik van deze uitgelezen kans en zette daarmee Rennes vanaf 11 meter op een 1-0 voorsprong. Rennes vergrootte in de 27e minuut de voorsprong nadat het via een goal van M. Terrier op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 40e minuut volgde een derde treffer van Rennes, waarmee S. Guirassy zijn ploeg op een comfortabele 3-0 voorsprong zette.

Ook na de derde treffer nam Rennes geen gas terug, waardoor in de 54e minuut de 4-0 volgde die op naam kwam van S. Guirassy. De 5-0 voor Rennes volgde even later in de 59e minuut nadat H. Traore namens zijn team opnieuw wist te scoren. In de 64e minuut was het S. Guirassy van Rennes wiens naam op het scorebord kwam te staan, nadat deze de 6-0 scoorde. Namens Metz mocht L. Mafouta in de 87e minuut het laatste doelpunt van de wedstrijd maken, die daarmee tekende voor de eindstand: 6-1.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Willy Delajod bij een 6-1 eindstand in het voordeel van Rennes.

LIVE Rennes - Metz 6-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Rennes - Metz teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

16' VAR: Afgekeurd doelpunt B. Bourigeaud Afgekeurd doelpunt B. Bourigeaud Rennes
18' Penalty Rennes Penalty M. Terrier Rennes 1-0
25' Gele kaart Metz Gele kaart voor K. Kouyate Metz
27' Doelpunt Rennes Doelpunt M. Terrier met assist van B. Bourigeaud Rennes 2-0
40' Doelpunt Rennes Doelpunt S. Guirassy met assist van B. Bourigeaud Rennes 3-0
54' Doelpunt Rennes Doelpunt S. Guirassy met assist van H. Traore Rennes 4-0
59' Doelpunt Rennes Doelpunt H. Traore met assist van L. Majer Rennes 5-0
61' Wissel Metz Wissel F. Boulaya voor I. Amadou Metz
61' Wissel Metz Wissel P. Sarr voor W. Mikelbrencis Metz
61' Wissel Metz Wissel O. Nguette voor P. N. Yade Metz
61' Wissel Metz Wissel L. Mafouta voor I. Niane Metz
64' Doelpunt Rennes Doelpunt S. Guirassy met assist van B. Bourigeaud Rennes 6-0
65' Wissel Rennes Wissel G. Laborde voor S. Guirassy Rennes
66' Wissel Rennes Wissel J. Martin voor L. Majer Rennes
66' Wissel Rennes Wissel L. Tchaouna voor M. Terrier Rennes
70' Gele kaart Metz Gele kaart voor F. Cande Metz
78' Wissel Metz Wissel A. S. Mbengue voor K. NDoram Metz
79' Wissel Rennes Wissel C. Ugochukwu voor F. Tait Rennes
79' Wissel Rennes Wissel J. Belocian voor N. Aguerd Rennes
82' Gele kaart Rennes Gele kaart voor B. Santamaria Rennes
87' Doelpunt Metz Doelpunt L. Mafouta met assist van D. Bronn Metz 6-1
Video hoogtepunten en samenvatting Rennes - Metz
Opstellingen Rennes - Metz
De opstellingen van Rennes en Metz zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Rennes gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Metz zal beginnen in een 3-4-3 opstelling.
Coach Bruno Génésio
Voorbeschouwing Rennes - Metz

Rennes en Metz treffen elkaar in de 29e speelronde van de Ligue 1 van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Willy Delajod en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Rennes en Metz in de Ligue 1 vond plaats op 17 oktober 2021 en dat duel eindigde in een overwinning voor Rennes. Op basis van de afgelopen 15 duels tussen beide ploegen is Rennes favoriet. De thuisploeg wist 9 keer te winnen, terwijl Metz slechts 1 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 5 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Rennes 9
Winst Metz 1
Gelijkspel 5
Totaal 15

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Rennes op een 4e positie staat, terwijl we Metz terugvinden op de 19e plaats.