Nabeschouwing Saint-Étienne - Brest (2-1) || Ligue 1 2021/2022

Zaterdag 16 april 2022 - 17:00 uur

In de Ligue 1 2021/2022 neemt Saint-Étienne het zaterdag 16 april 2022 om 17:00 uur in eigen huis op tegen Brest. De wedstrijd wordt gespeeld in Stade Geoffroy-Guichard in Saint-etienne.

Via de Saint-Étienne - Brest live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Saint-Étienne - Brest (2-1)

Het Ligue 1 duel tussen Saint-Étienne en Brest is onder leiding van scheidsrechter Eric Wattellier geëindigd in een 2-1 overwinning voor Saint-Étienne. Na 45 minuten stond er een 2-1 tussenstand op het scorebord, wat later ook de eindstand bleek te zijn.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 8e minuut door F. Honorat, waarmee Brest met 0-1 de leiding nam. Saint-Étienne kwam in de 14e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van M. Camara, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 39e minuut zette M. Camara zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee Saint-Étienne de leiding in de wedstrijd nam. Het bleek uiteindelijk het beslissende doelpunt van de wedstrijd te zijn, want beide teams wisten hierna niet meer tot scoren te komen.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Eric Wattellier, waardoor Saint-Étienne dankzij een 2-1 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Saint-Étienne - Brest 2-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Saint-Étienne - Brest teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

8' Doelpunt Brest Doelpunt F. Honorat met assist van S. Mounie Brest 0-1
14' Doelpunt Saint-Étienne Doelpunt M. Camara met assist van D. Bouanga Saint-Étienne 1-1
36' Wissel Brest Wissel L. Brassier voor B. Chardonnet Brest
39' Doelpunt Saint-Étienne Doelpunt M. Camara met assist van D. Bouanga Saint-Étienne 2-1
60' Wissel Brest Wissel I. Cardona voor Y. Belaili Brest
60' Wissel Brest Wissel J. Faussurier voor R. Del Castillo Brest
61' Wissel Saint-Étienne Wissel A. Nordin voor W. Khazri Saint-Étienne
68' Wissel Saint-Étienne Wissel M. Trauco voor S. Thioub Saint-Étienne
74' Gele kaart Brest Gele kaart voor R. Pierre-Gabriel Brest
77' Wissel Brest Wissel H. Magnetti voor L. Agoume Brest
77' Wissel Brest Wissel J. Uronen voor R. Pierre-Gabriel Brest
83' Wissel Saint-Étienne Wissel Z. Youssouf voor A. Bakayoko Saint-Étienne
83' Wissel Saint-Étienne Wissel A. Aouchiche voor R. Boudebouz Saint-Étienne
92' Gele kaart Brest Gele kaart voor H. Belkebla Brest
Video hoogtepunten en samenvatting Saint-Étienne - Brest
Opstellingen Saint-Étienne - Brest
De opstellingen van Saint-Étienne en Brest zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Saint-Étienne gaat aantreden in een 3-4-3 formatie en Brest zal beginnen in een 4-4-2 opstelling.
Formatie 3-4-3
Coach Pascal Dupraz
Coach Michel Der Zakarian
Voorbeschouwing Saint-Étienne - Brest

Saint-Étienne en Brest treffen elkaar in de 32e speelronde van de Ligue 1 van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Eric Wattellier en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Saint-Étienne en Brest in de Ligue 1 vond plaats op 1 december 2021 en dat duel eindigde in een overwinning voor Brest. Op basis van de afgelopen 11 duels tussen beide teams is Brest favoriet. 5 keer wist de ploeg van Saint-Étienne te winnen, tegenover 4 winstpartijen voor Saint-Étienne. 2 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Saint-Étienne 4
Winst Brest 5
Totaal 11

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Saint-Étienne op een 18e positie staat, terwijl we Brest terugvinden op de 12e plaats.