Nabeschouwing Strasbourg - Clermont (1-0) || Ligue 1 2021/2022

Zaterdag 14 mei 2022 - 21:00 uur

In de Ligue 1 2021/2022 neemt Strasbourg het zaterdag 14 mei 2022 om 21:00 uur in eigen huis op tegen Clermont. De wedstrijd wordt gespeeld in Stade de la Meinau in Strasbourg.

Via de Strasbourg - Clermont live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Strasbourg - Clermont (1-0)

Het Ligue 1 duel tussen Strasbourg en Clermont is onder leiding van scheidsrechter Benoît Millot geëindigd in een 1-0 overwinning voor Strasbourg. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat later ook de eindstand bleek te zijn.

Het enige doelpunt in de wedstrijd viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 28e minuut door A. Thomasson, waarmee Strasbourg met 1-0 de leiding nam. Uiteindelijk bleek dit één van de weinige hoogtepunten van de wedstrijd te zijn, want beide ploegen wisten maar moeizaam echt grote kansen te creëren.

In de tweede helft werd uiteindelijk niet meer gescoord, waardoor de wedstrijd eindigde in een kleine 1-0 overwinning in het voordeel van Strasbourg.

LIVE Strasbourg - Clermont 1-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Strasbourg - Clermont teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

10' Gele kaart Clermont Gele kaart voor A. Zedadka Clermont
28' Doelpunt Strasbourg Doelpunt A. Thomasson met assist van M. Le Marchand Strasbourg 1-0
34' Gele kaart Strasbourg Gele kaart voor D. Lienard Strasbourg
48' Gele kaart Clermont Gele kaart voor A. Seidu Clermont
60' Wissel Clermont Wissel J. Dossou voor J. Allevinah Clermont
63' Wissel Strasbourg Wissel J. Aholou voor J. Bellegarde Strasbourg
63' Wissel Strasbourg Wissel A. Caci voor D. Lienard Strasbourg
63' Wissel Strasbourg Wissel L. Ajorque voor H. Diallo Strasbourg
75' Wissel Clermont Wissel Y. Magnin voor O. Busquets Clermont
75' Wissel Clermont Wissel P. Hamel voor L. Da Cunha Clermont
85' Wissel Strasbourg Wissel I. Sissoko voor A. Thomasson Strasbourg
88' Wissel Clermont Wissel A. Mendy voor S. Khaoui Clermont
90' Wissel Clermont Wissel G. Kyei voor M. Bayo Clermont
92' Wissel Strasbourg Wissel K. Fila voor F. Guilbert Strasbourg
Video hoogtepunten en samenvatting Strasbourg - Clermont
Opstellingen Strasbourg - Clermont
De opstellingen van Strasbourg en Clermont zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Strasbourg gaat aantreden in een 5-3-2 formatie en Clermont zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Formatie 5-3-2
Coach Julien Stéphan
Coach Pascal Gastien
Voorbeschouwing Strasbourg - Clermont

Strasbourg en Clermont treffen elkaar in de 37e speelronde van de Ligue 1 van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Benoît Millot en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Strasbourg en Clermont in de Ligue 1 vond plaats op 19 januari 2022 en dat duel eindigde in een overwinning voor Strasbourg. Op basis van de afgelopen 1 duels tussen beide ploegen is Strasbourg favoriet. De thuisploeg wist 1 keer te winnen, terwijl Clermont slechts 0 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 0 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Strasbourg 1
Winst Clermont 0

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Strasbourg op een 6e positie staat, terwijl we Clermont terugvinden op de 16e plaats.