Nabeschouwing Strasbourg - Montpellier (3-1) || Ligue 1 2021/2022

Zondag 16 januari 2022 - 15:00 uur

In de Ligue 1 2021/2022 neemt Strasbourg het zondag 16 januari 2022 om 15:00 uur in eigen huis op tegen Montpellier. De wedstrijd wordt gespeeld in Stade de la Meinau in Strasbourg.

Via de Strasbourg - Montpellier live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Strasbourg - Montpellier (3-1)

Het Ligue 1 duel tussen Strasbourg en Montpellier is onder leiding van scheidsrechter Pierre Gaillouste geëindigd in een 3-1 overwinning voor Strasbourg. Na 45 minuten stond er een 0-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 11e minuut door F. Mollet, waarmee Montpellier met 0-1 de leiding nam. In de 66e minuut moest E. Wahi van het veld vertrekken nadat scheidsrechter Pierre Gaillouste een rode kaart had getrokken. Hierdoor moest Montpellier verder met een speler minder. Dit bleek ook direct de ruststand te zijn, want er werd gedurende de eerste 45 minuten verder niet meer gescoord. In de tweede helft maakte W. Majeed namens Strasbourg in de 77e minuut de gelijkmaker, waarmee de spanning weer terug in de wedstrijd was.

In de 84e minuut was het Strasbourg dat met 2-1 de leiding in de wedstrijd nam na een doelpunt van A. Thomasson. Na 86 minuten werd de voorsprong voor Strasbourg vergroot nadat K. Gameiro de 3-1 wist te scoren.

Even later blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 3-1 winst voor Strasbourg.

LIVE Strasbourg - Montpellier 3-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Strasbourg - Montpellier teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

11' Doelpunt Montpellier Doelpunt F. Mollet met assist van M. Ristic Montpellier 0-1
22' Gele kaart Strasbourg Gele kaart voor J. Bellegarde Strasbourg
59' Gele kaart Montpellier Gele kaart voor J. Ferri Montpellier
60' Wissel Montpellier Wissel E. Wahi voor F. Mollet Montpellier
61' Wissel Montpellier Wissel J. Sambia voor S. Mavididi Montpellier
63' Wissel Strasbourg Wissel N. Kandil voor D. Lienard Strasbourg
63' Wissel Strasbourg Wissel J. Aholou voor J. Bellegarde Strasbourg
65' Gele kaart Montpellier Gele kaart voor T. Savanier Montpellier
66' Rode kaart Montpellier Rode kaart voor E. Wahi Montpellier
69' Wissel Strasbourg Wissel F. Guilbert voor K. Fila Strasbourg
69' Wissel Strasbourg Wissel W. Majeed voor L. Perrin Strasbourg
70' Gele kaart Strasbourg Gele kaart voor N. Kandil Strasbourg
77' Doelpunt Strasbourg Doelpunt W. Majeed met assist van A. Thomasson Strasbourg 1-1
78' Wissel Montpellier Wissel N. Gioacchini voor V. Germain Montpellier
84' Doelpunt Strasbourg Doelpunt A. Thomasson met assist van A. Caci Strasbourg 2-1
86' Doelpunt Strasbourg Doelpunt K. Gameiro met assist van I. Sissoko Strasbourg 3-1
89' Wissel Montpellier Wissel B. Makouana voor T. Savanier Montpellier
89' Wissel Montpellier Wissel L. Leroy voor J. Ferri Montpellier
Video hoogtepunten en samenvatting Strasbourg - Montpellier
Opstellingen Strasbourg - Montpellier
De opstellingen van Strasbourg en Montpellier zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Strasbourg gaat aantreden in een 3-5-2 formatie en Montpellier zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Coach Julien Stéphan
Coach Olivier Dall’Oglio
Voorbeschouwing Strasbourg - Montpellier

Strasbourg en Montpellier treffen elkaar in de 21e speelronde van de Ligue 1 van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Pierre Gaillouste en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Strasbourg en Montpellier in de Ligue 1 vond plaats op 2 oktober 2021 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 9 duels tussen beide teams is Montpellier favoriet. 4 keer wist de ploeg van Strasbourg te winnen, tegenover 1 winstpartijen voor Strasbourg. 4 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Strasbourg 1
Winst Montpellier 4
Totaal 9

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Strasbourg op een 8e positie staat, terwijl we Montpellier terugvinden op de 6e plaats.