Nabeschouwing Strasbourg - Rennes (1-3) || Ligue 1 2022/2023

Zaterdag 1 oktober 2022 - 17:00 uur

In de Ligue 1 2022/2023 neemt Strasbourg het zaterdag 1 oktober 2022 om 17:00 uur in eigen huis op tegen Rennes. De wedstrijd wordt gespeeld in Stade de la Meinau in Strasbourg.

Via de Strasbourg - Rennes live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Strasbourg - Rennes (1-3)

Het Ligue 1 duel tussen Strasbourg en Rennes is onder leiding van scheidsrechter Eric Wattellier geëindigd in een 1-3 overwinning voor Rennes. Na 45 minuten stond er een 0-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-3 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste opvallende moment in de wedstrijd was een rode kaart voor G. Nyamsi in de 28e minuut, waardoor Strasbourg met een man minder kwam te staan. De eerste goal viel in de eerste helft, na 38 minuten was het A. Kalimuendo die Rennes op een 0-1 voorsprong zette. Er werd in de eerste helft verder niet meer gescoord, waardoor beide ploegen met een 0-1 tussenstand de rust in gingen. In de tweede helft liep Rennes via een goal van M. Terrier in de 49e minuut verder uit naar een stand van 0-2.

In de 61e minuut volgde een derde treffer van Rennes, waarmee A. Gouiri zijn ploeg op een comfortabele 0-3 voorsprong zette. In de 72e minuut werd de stand op 1-3 gezet na een benutte penalty van Strasbourg speler H. Diallo.

Hierna blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 1-3 winst voor Rennes.

LIVE Strasbourg - Rennes 1-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Strasbourg - Rennes teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

19' VAR: Afgekeurd doelpunt K. Gameiro Afgekeurd doelpunt vanwege buitenspel K. Gameiro Strasbourg
28' Rode kaart Strasbourg Rode kaart voor G. Nyamsi Strasbourg
38' Doelpunt Rennes Doelpunt A. Kalimuendo met assist van A. Truffert Rennes 0-1
46' Wissel Strasbourg Wissel H. Diarra voor I. Sissoko Strasbourg
49' Doelpunt Rennes Doelpunt M. Terrier Rennes 0-2
61' Doelpunt Rennes Doelpunt A. Gouiri met assist van A. Kalimuendo Rennes 0-3
62' Wissel Rennes Wissel L. Majer voor A. Kalimuendo Rennes
63' Wissel Strasbourg Wissel K. Fila voor C. Dagba Strasbourg
63' Wissel Strasbourg Wissel L. Perrin voor S. Prcic Strasbourg
64' Wissel Strasbourg Wissel T. Delaine voor D. Lienard Strasbourg
71' Gele kaart Rennes Gele kaart voor H. Traore Rennes
72' Penalty Strasbourg Penalty H. Diallo Strasbourg 1-3
73' Wissel Rennes Wissel J. Doku voor B. Bourigeaud Rennes
74' Wissel Rennes Wissel B. Meling voor A. Truffert Rennes
76' Wissel Strasbourg Wissel N. Kandil voor K. Gameiro Strasbourg
82' Wissel Rennes Wissel L. Assignon voor M. Terrier Rennes
82' Wissel Rennes Wissel M. Abline voor A. Gouiri Rennes
90' Gele kaart Rennes Gele kaart voor L. Majer Rennes
Video hoogtepunten en samenvatting Strasbourg - Rennes
Opstellingen Strasbourg - Rennes
De opstellingen van Strasbourg en Rennes zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Strasbourg gaat aantreden in een 3-5-2 formatie en Rennes zal beginnen in een 4-4-2 opstelling.