Nabeschouwing Strasbourg - Saint-Étienne (5-1) || Ligue 1 2021/2022

Zondag 17 oktober 2021 - 15:00 uur

In de Ligue 1 2021/2022 neemt Strasbourg het zondag 17 oktober 2021 om 15:00 uur in eigen huis op tegen Saint-Étienne. De wedstrijd wordt gespeeld in Stade de la Meinau in Strasbourg.

Via de Strasbourg - Saint-Étienne live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Strasbourg - Saint-Étienne (5-1)

Het Ligue 1 duel tussen Strasbourg en Saint-Étienne is onder leiding van scheidsrechter Mikael Lesage geëindigd in een 5-1 overwinning voor Strasbourg. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 2-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 5-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 26e minuut door M. Le Marchand, waarmee Strasbourg met 1-0 de leiding nam. Een ongelukkig eigen doelpunt van Z. Youssouf zorgde ervoor dat Strasbourg op 2-0 kwam te staan in de 38e minuut. In de 44e minuut moest Saint-Étienne verder met een man minder nadat Z. Youssouf een rode kaart had gekregen.

W. Khazri zette Saint-Étienne even later op 2-1 nadat hij een door scheidsrechter Mikael Lesage toegekende penalty wist te benutten. Na 69 minuten werd de voorsprong voor Strasbourg vergroot nadat K. Gameiro de 3-1 wist te scoren. In de 73e minuut werd opnieuw gescoord. Dit keer was het L. Ajorque die namens Strasbourg het net wist te raken. Even later viel het zesde en tevens laatste doelpunt van de wedstrijd. In de 85e minuut was het Strasbourg dat via H. Diallo de stand op 5-1 zette en daarmee ook de einduitslag bepaalde.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Mikael Lesage en eindigde de wedstrijd dus met een 5-1 stand in het voordeel van Strasbourg.

LIVE Strasbourg - Saint-Étienne 5-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Strasbourg - Saint-Étienne teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

11' Gele kaart Saint-Étienne Gele kaart voor H. Moukoudi Saint-Étienne
19' Gele kaart Strasbourg Gele kaart voor F. Guilbert Strasbourg
26' Doelpunt Strasbourg Doelpunt M. Le Marchand met assist van F. Guilbert Strasbourg 1-0
38' Eigen doelpunt Strasbourg Eigen doelpunt Z. Youssouf Strasbourg 2-0
41' Wissel Saint-Étienne Wissel S. Bajic voor E. Green Saint-Étienne
44' Rode kaart Saint-Étienne Rode kaart voor Z. Youssouf Saint-Étienne
47' Gele kaart Strasbourg Gele kaart voor M. Le Marchand Strasbourg
49' Penalty Saint-Étienne Penalty W. Khazri Saint-Étienne 2-1
46' Wissel Saint-Étienne Wissel L. Douath voor A. Nordin Saint-Étienne
64' Wissel Saint-Étienne Wissel R. Hamouma voor R. Boudebouz Saint-Étienne
64' Wissel Saint-Étienne Wissel A. Aouchiche voor W. Khazri Saint-Étienne
67' Wissel Strasbourg Wissel J. Bellegarde voor D. Lienard Strasbourg
67' Wissel Strasbourg Wissel S. Prcic voor J. Aholou Strasbourg
69' Doelpunt Strasbourg Doelpunt K. Gameiro met assist van I. Sissoko Strasbourg 3-1
73' Doelpunt Strasbourg Doelpunt L. Ajorque met assist van I. Sissoko Strasbourg 4-1
78' Wissel Saint-Étienne Wissel J. Krasso voor Y. Neyou Saint-Étienne
79' Wissel Saint-Étienne Wissel E. H. Dieye voor T. Kolodziejczak Saint-Étienne
81' Wissel Strasbourg Wissel N. Kandil voor K. Gameiro Strasbourg
82' Wissel Strasbourg Wissel H. Diallo voor L. Ajorque Strasbourg
83' Gele kaart Strasbourg Gele kaart voor A. Caci Strasbourg
85' Doelpunt Strasbourg Doelpunt H. Diallo met assist van N. Kandil Strasbourg 5-1
88' Gele kaart Saint-Étienne Gele kaart voor L. Douath Saint-Étienne
89' Wissel Strasbourg Wissel M. Diarra voor I. Sissoko Strasbourg
Video hoogtepunten en samenvatting Strasbourg - Saint-Étienne
Opstellingen Strasbourg - Saint-Étienne
De opstellingen van Strasbourg en Saint-Étienne zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Strasbourg gaat aantreden in een 5-3-2 formatie en Saint-Étienne zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Formatie 5-3-2
Coach Julien Stéphan
Coach Claude Puel
Voorbeschouwing Strasbourg - Saint-Étienne

Strasbourg en Saint-Étienne treffen elkaar in de 10e speelronde van de Ligue 1 van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Mikael Lesage en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Strasbourg en Saint-Étienne in de Ligue 1 vond plaats op 17 januari 2021 en dat duel eindigde in een overwinning voor Strasbourg. Op basis van de afgelopen 12 duels tussen beide teams is Saint-Étienne favoriet. 5 keer wist de ploeg van Strasbourg te winnen, tegenover 4 winstpartijen voor Strasbourg. 3 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Strasbourg 4
Winst Saint-Étienne 5
Totaal 12

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Strasbourg op een 13e positie staat, terwijl we Saint-Étienne terugvinden op de 20e plaats.