Nabeschouwing Brest - Reims (1-1) || Ligue 1 2023/2024

Vrijdag 10 mei 2024 - 21:00 uur

In de Ligue 1 2023/2024 neemt Brest het vrijdag 10 mei 2024 om 21:00 uur in eigen huis op tegen Reims. De wedstrijd wordt gespeeld in Stade Francis-Le Ble in Brest.

Via de Brest - Reims live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Brest - Reims (1-1)

De Ligue 1 2023/2024 wedstrijd tussen Brest en Reims geresulteerd in een gelijkspel. Halverwege de wedstrijd stond het 1-1 en daar zou in de tweede helft geen verandering meer in komen.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 25e minuut door Marshall Munetsi, waarmee Reims met 0-1 de leiding nam. Brest kwam na 47 minuten weer op gelijke hoogte door een goal van Lilian Brassier, waardoor de stand op 1-1 kwam te staan. Dit bleek ook direct het laatste doelpunt in deze wedstrijd te zijn. Het lukte beide ploegen hierna namelijk niet meer om een winnende treffer te maken.

Aan het einde van de tweede helft floot de arbiter af, waarmee de wedstrijd zonder winnaar eindigde. Beide ploegen zullen zodoende genoegen moeten nemen met een 1-1 einduitslag.

LIVE Brest - Reims 1-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Brest - Reims teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

9' Gele kaart Reims Gele kaart voor Amadou Koné Reims
25' Doelpunt Reims Doelpunt Marshall Munetsi met assist van Junya Ito Reims 0-1
47' Doelpunt Brest Doelpunt Lilian Brassier met assist van Kenny Lala Brest 1-1
47' Gele kaart Reims Gele kaart voor Benjamin Stambouli Reims
46' Wissel Reims Wissel Benjamin Stambouli voor Amadou Koné Reims
61' Gele kaart Reims Gele kaart voor Lilian Brassier Reims
67' Wissel Reims Wissel Reda Khadra voor Keito Nakamura Reims
68' Wissel Reims Wissel Thomas Foket voor A. Koné Reims
68' Wissel Reims Wissel Amir Richardson voor Marshall Munetsi Reims
73' Gele kaart Brest Gele kaart voor Hugo Magnetti Brest
73' Wissel Brest Wissel Mathias Pereira Lage voor Jérémy Le Douaron Brest
78' Wissel Brest Wissel Adrien Lebeau voor Mahdi Camara Brest
92' Wissel Brest Wissel Jordan Amavi voor Bradley Locko Brest
93' Wissel Brest Wissel Billal Brahimi voor Jonas Martin Brest
95' Gele kaart Brest Gele kaart voor Hugo Magnetti Brest
97' Wissel Reims Wissel Adama Bojang voor Oumar Diakité Reims
Video hoogtepunten en samenvatting Brest - Reims
Opstellingen Brest - Reims
De opstellingen van Brest en Reims zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Brest gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Reims zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Coach Eric Roy
Coach William Still
Voorbeschouwing Brest - Reims

Brest en Reims treffen elkaar in de 33e speelronde van de Ligue 1 van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Jérôme Brisard en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Brest en Reims in de Ligue 1 vond plaats op 17 september 2023 en dat duel eindigde in een overwinning voor Brest. Op basis van de afgelopen 11 duels belooft het een spannende wedstrijd te worden, aangezien zowel Brest als Reims wisten 3 keer van elkaar te winnen. Een confrontatie tussen beide teams eindigde 5 keer in een gelijkspel.

Winst Brest 3
Winst Reims 3
Gelijkspel 5
Totaal 11

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Brest op een 3e positie staat, terwijl we Reims terugvinden op de 12e plaats.