Nabeschouwing Clermont - Reims (4-1) || Ligue 1 2023/2024

Zondag 28 april 2024 - 15:00 uur

In de Ligue 1 2023/2024 neemt Clermont het zondag 28 april 2024 om 15:00 uur in eigen huis op tegen Reims. De wedstrijd wordt gespeeld in Stade Gabriel Montpied in Clermont-Ferrand.

Via de Clermont - Reims live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Clermont - Reims (4-1)

Het Ligue 1 duel tussen Clermont en Reims is onder leiding van scheidsrechter Florent Batta geëindigd in een 4-1 overwinning voor Clermont. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 1-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 4-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Een penalty zorgde voor de openingsgoal na 31 minuten. Muhammed Cham maakte dankbaar gebruik van deze uitgelezen kans en zette daarmee Clermont vanaf 11 meter op een 1-0 voorsprong. Reims kwam in de 33e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van Keito Nakamura, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 56e minuut werd door de scheidsrechter opnieuw een strafschop gegeven. Dit keer was het Muhammed Cham van Clermont die de aanloop nam en niet faalde vanaf 11 meter: 2-1.

In de 77e minuut werd Thibault De Smet van Reims met een rode kaart van het veld gestuurd, waardoor Reims het restant van de wedstrijd met een man minder moest vervolgen. Na 79 minuten werd de voorsprong voor Clermont vergroot nadat Elbasan Rashani de 3-1 wist te scoren. In de 90e minuut werd opnieuw gescoord. Dit keer was het Elbasan Rashani die namens Clermont het net wist te raken.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Florent Batta bij een 4-1 eindstand in het voordeel van Clermont.

LIVE Clermont - Reims 4-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Clermont - Reims teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

31' Penalty Clermont Penalty Muhammed Cham Clermont 1-0
33' Doelpunt Reims Doelpunt Keito Nakamura Reims 1-1
53' Gele kaart Reims Gele kaart voor Elbasan Rashani Reims
54' Therence Koudou Clermont
56' Penalty Clermont Penalty Muhammed Cham Clermont 2-1
59' Gele kaart Reims Gele kaart voor Amadou Koné Reims
60' Gele kaart Reims Gele kaart voor Teddy Teuma Reims
66' Wissel Reims Wissel Mamadou Diakhon voor Oumar Diakité Reims
66' Wissel Reims Wissel Amir Richardson voor Therence Koudou Reims
66' Wissel Reims Wissel Thomas Foket voor Teddy Teuma Reims
66' Wissel Reims Wissel Reda Khadra voor Amadou Koné Reims
73' Wissel Clermont Wissel Habib Keïta voor Muhammed Cham Clermont
75' Wissel Reims Wissel Adama Bojang voor Junya Ito Reims
77' Rode kaart Reims Rode kaart voor Thibault De Smet Reims
79' Doelpunt Clermont Doelpunt Elbasan Rashani met assist van Grejohn Kyei Clermont 3-1
81' Wissel Clermont Wissel Jérémy Jacquet voor Mehdi Zeffane Clermont
81' Wissel Clermont Wissel Chrislain Matsima voor Alan Virginius Clermont
89' Wissel Clermont Wissel Shamar Nicholson voor Grejohn Kyei Clermont
90' Doelpunt Clermont Doelpunt Elbasan Rashani met assist van Jérémy Jacquet Clermont 4-1
Video hoogtepunten en samenvatting Clermont - Reims
Opstellingen Clermont - Reims
De opstellingen van Clermont en Reims zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Clermont gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Reims zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Coach Pascal Gastien
Coach William Still
Voorbeschouwing Clermont - Reims

Clermont en Reims treffen elkaar in de 31e speelronde van de Ligue 1 van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Florent Batta en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Clermont en Reims in de Ligue 1 vond plaats op 20 augustus 2023 en dat duel eindigde in een overwinning voor Reims. Op basis van de afgelopen 5 duels belooft het een spannende wedstrijd te worden, aangezien zowel Clermont als Reims wisten 2 keer van elkaar te winnen. Een confrontatie tussen beide teams eindigde 1 keer in een gelijkspel.

Winst Clermont 2
Winst Reims 2
Totaal 5

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Clermont op een 18e positie staat, terwijl we Reims terugvinden op de 10e plaats.