Nabeschouwing Lille - Metz (2-0) || Ligue 1 2023/2024

Zondag 3 december 2023 - 17:05 uur

In de Ligue 1 2023/2024 neemt Lille het zondag 3 december 2023 om 17:05 uur in eigen huis op tegen Metz. De wedstrijd wordt gespeeld in Stade Pierre-Mauroy in Villeneuve d'Ascq.

Via de Lille - Metz live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Lille - Metz (2-0)

Het Ligue 1 duel tussen Lille en Metz is onder leiding van scheidsrechter Gaël Angoula geëindigd in een 2-0 overwinning voor Lille. Na 45 minuten stond er een 2-0 tussenstand op het scorebord, wat later ook de eindstand bleek te zijn.

In de 29e minuut van de eerste helft van de wedstrijd kreeg Simon Elisor van Metz via een penalty de kans om zijn team van 11 meter op voorsprong te schieten. Hij wist de penalty echter niet te benutten, waardoor de stand 0-0 bleef. De eerste goal viel pas in de tweede helft, na 47 minuten was het Yusuf Yazıcı die LOSC Lille op een 1-0 voorsprong zette. Door een benutte penalty kwam LOSC Lille vervolgens op 2-0. Het was Jonathan David die vanaf 11 meter wist te scoren in de 51e minuut.

Metz kreeg een penalty toegewezen in de 55e minuut, die werd genomen door Lamine Camara. Deze wist de penalty echter niet te benutten, waardoor de 2-0 op het scorebord bleef staan.

Aan het einde van de tweede helft floot de arbiter af, waarmee de wedstrijd met 2-0 eindigde in een overwinning voor Lille.

LIVE Lille - Metz 2-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Lille - Metz teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

11' Wissel Metz Wissel Joseph NDuquidi voor Koffi Kouao Metz
29' Penalty gemist Metz Penalty gemist Simon Elisor Simon Elisor Metz
47' Doelpunt LOSC Lille Doelpunt Yusuf Yazıcı LOSC Lille 1-0
51' Penalty LOSC Lille Penalty Jonathan David LOSC Lille 2-0
46' Wissel Metz Wissel Joel Asoro voor Kevin Van Den Kerkhof Metz
55' Penalty gemist Metz Penalty gemist Lamine Camara Metz
56' Wissel LOSC Lille Wissel Benjamin André voor Nabil Bentaleb LOSC Lille
71' Wissel LOSC Lille Wissel Hákon Arnar Haraldsson voor Yusuf Yazıcı LOSC Lille
73' Wissel Metz Wissel Pape Diallo voor Cheick Tidiane Sabaly Metz
74' Wissel Metz Wissel Benjamin Tetteh voor Simon Elisor Metz
88' Wissel LOSC Lille Wissel Ayyoub Bouaddi voor Jonathan David LOSC Lille
88' Wissel LOSC Lille Wissel Ichem Ferrah voor Edon Zhegrova LOSC Lille
91' Wissel Metz Wissel Jean NGuessan voor Lamine Camara Metz
Video hoogtepunten en samenvatting Lille - Metz
Opstellingen Lille - Metz
De opstellingen van Lille en Metz zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Lille gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Metz zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Coach Paulo Alexandre Rodrigues Fonseca
Voorbeschouwing Lille - Metz

Lille en Metz treffen elkaar in de 14e speelronde van de Ligue 1 van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Gaël Angoula en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Lille en Metz in de Ligue 1 vond plaats op 18 februari 2022 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 16 duels tussen beide ploegen is Lille favoriet. De thuisploeg wist 8 keer te winnen, terwijl Metz slechts 2 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 6 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Lille 8
Winst Metz 2
Gelijkspel 6
Totaal 16

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Lille op een 4e positie staat, terwijl we Metz terugvinden op de 10e plaats.