Nabeschouwing Lille - Nice (2-2) || Ligue 1 2023/2024

Zondag 19 mei 2024 - 21:00 uur

In de Ligue 1 2023/2024 neemt Lille het zondag 19 mei 2024 om 21:00 uur in eigen huis op tegen Nice. De wedstrijd wordt gespeeld in Stade Pierre-Mauroy in Villeneuve-d'Ascq.

Via de Lille - Nice live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Lille - Nice (2-2)

De Ligue 1 2023/2024 wedstrijd tussen Lille en Nice geresulteerd in een gelijkspel. Saai was de wedstrijd ondanks het gelijke spel zeker niet, want de toeschouwers in het stadion kregen genoeg doelpunten te zien. Halverwege de wedstrijd stond het 0-1 wat in de tweede helft uiteindelijk zou leiden tot een 2-2 eindstand.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 10e minuut door Gaëtan Laborde, waarmee Nice met 0-1 de leiding nam. LOSC Lille kwam in de 55e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van Hákon Arnar Haraldsson, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 73e minuut zette Benjamin André zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee LOSC Lille de leiding in de wedstrijd nam.

In de slotfase van de wedstrijd viel dan toch nog de gelijkmaker voor Nice nadat Jordan Lotomba in de 93e minuut wist te scoren en daarmee de stand op 2-2 zette. Uiteindelijk bleek dit het laatste doelpunt van de wedstrijd te zijn. In de 98e minuut werd Edon Zhegrova van LOSC Lille met een rode kaart van het veld gestuurd, waardoor Nice met een speler minder het resterende gedeelte van de wedstrijd moest vervolgen.

Even later blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 2-2 gelijkspel tussen beide ploegen.

LIVE Lille - Nice 2-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Lille - Nice teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

10' Doelpunt Nice Doelpunt Gaëtan Laborde met assist van Jérémie Boga Nice 0-1
55' Doelpunt LOSC Lille Doelpunt Hákon Arnar Haraldsson LOSC Lille 1-1
58' Gele kaart LOSC Lille Gele kaart voor Hákon Arnar Haraldsson LOSC Lille
61' Gele kaart LOSC Lille Gele kaart voor Alexsandro LOSC Lille
64' Wissel Nice Wissel Terem Moffi voor Evann Guessand Nice
64' Gele kaart Nice Gele kaart voor Alexis Claude-Maurice Nice
65' Wissel Nice Wissel Jordan Lotomba voor Alexis Claude-Maurice Nice
72' Wissel LOSC Lille Wissel Rémy Cabella voor Angel Gomes LOSC Lille
72' Wissel LOSC Lille Wissel Gabriel Gudmundsson voor Hákon Arnar Haraldsson LOSC Lille
73' Doelpunt LOSC Lille Doelpunt Benjamin André met assist van Edon Zhegrova LOSC Lille 2-1
75' Wissel Nice Wissel Mohamed-Ali Cho voor Jean-Clair Todibo Nice
75' Wissel Nice Wissel D. Traoré voor Jérémie Boga Nice
76' Gele kaart Nice Gele kaart voor Khéphren Thuram Nice
85' Wissel Nice Wissel Aliou Baldé voor Gaëtan Laborde Nice
97' VAR: Afgekeurd doelpunt D. Traoré Afgekeurd doelpunt vanwege buitenspel D. Traoré Nice
90' Wissel LOSC Lille Wissel Ivan Cavaleiro voor Edon Zhegrova LOSC Lille
91' Gele kaart LOSC Lille Gele kaart voor Benjamin André LOSC Lille
93' Doelpunt Nice Doelpunt Jordan Lotomba met assist van Tom Louchet Nice 2-2
98' Rode kaart LOSC Lille Rode kaart voor Edon Zhegrova LOSC Lille
90' D. Traoré Nice
101' Gele kaart Nice Gele kaart voor M. Bułka Nice
Video hoogtepunten en samenvatting Lille - Nice
Opstellingen Lille - Nice
De opstellingen van Lille en Nice zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Lille gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Nice zal beginnen in een 3-4-2-1 opstelling.
Formatie 3-4-2-1
Coach Francesco Farioli
Voorbeschouwing Lille - Nice

Lille en Nice treffen elkaar in de 34e speelronde van de Ligue 1 van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Willy Delajod en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Lille en Nice in de Ligue 1 vond plaats op 11 augustus 2023 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 37 duels tussen beide teams is Nice favoriet. 12 keer wist de ploeg van Lille te winnen, tegenover 8 winstpartijen voor Lille. 17 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Lille 8
Winst Nice 12
Gelijkspel 17
Totaal 37

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Lille op een 3e positie staat, terwijl we Nice terugvinden op de 5e plaats.