Nabeschouwing Nice - PSG (1-2) || Ligue 1 2023/2024

Woensdag 15 mei 2024 - 21:00 uur

Nice - PSG

In de Ligue 1 2023/2024 neemt Nice het woensdag 15 mei 2024 om 21:00 uur in eigen huis op tegen PSG. De wedstrijd wordt gespeeld in Allianz Riviera in Nice.

Via de Nice - PSG live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Nice - PSG (1-2)

Het Ligue 1 duel tussen Nice en PSG is onder leiding van scheidsrechter Ruddy Buquet geëindigd in een 1-2 overwinning voor PSG. Na 45 minuten stond er een 1-2 tussenstand op het scorebord, wat later ook de eindstand bleek te zijn.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 18e minuut door Bradley Barcola, waarmee Paris Saint Germain met 0-1 de leiding nam. Paris Saint Germain vergrootte in de 23e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Y. Zague op een 0-2 voorsprong kwam te staan. In de 32e minuut wist Nice de achterstand terug te brengen door de 1-2 te scoren via Mohamed-Ali Cho. Het bleek echter onvoldoende om een nederlaag te voorkomen, want Nice kwam hierna niet meer tot scoren.

In de 75e minuut werd Melvin Bard van Nice met een rode kaart van het veld gestuurd, waardoor Nice het restant van de wedstrijd met een man minder moest vervolgen.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Ruddy Buquet, waardoor PSG dankzij een 1-2 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Nice - PSG 1-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Nice - PSG teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

18' Doelpunt Paris Saint Germain Doelpunt Bradley Barcola met assist van Fabián Ruiz Paris Saint Germain 0-1
20' Gele kaart Paris Saint Germain Gele kaart voor Y. Zague Paris Saint Germain
23' Doelpunt Paris Saint Germain Doelpunt Y. Zague met assist van Bradley Barcola Paris Saint Germain 0-2
26' Gele kaart Paris Saint Germain Gele kaart voor Lucas Beraldo Paris Saint Germain
32' Doelpunt Nice Doelpunt Mohamed-Ali Cho met assist van Jérémie Boga Nice 1-2
33' Gele kaart Paris Saint Germain Gele kaart voor Marquinhos   Paris Saint Germain
58' Wissel Nice Wissel Gaëtan Laborde voor Mohamed-Ali Cho Nice
58' Wissel Nice Wissel Antoine Mendy voor Jordan Lotomba Nice
68' Wissel Nice Wissel Hicham Boudaoui voor Morgan Sanson Nice
68' Wissel Nice Wissel Evann Guessand voor Terem Moffi Nice
71' Wissel Paris Saint Germain Wissel Marco Asensio voor Lee Kang-In Paris Saint Germain
71' Wissel Paris Saint Germain Wissel Senny Mayulu voor Gonçalo Ramos Paris Saint Germain
75' Rode kaart Nice Rode kaart voor Melvin Bard Nice
81' Wissel Nice Wissel Romain Perraud voor Khéphren Thuram Nice
84' Wissel Paris Saint Germain Wissel Carlos Soler voor Fabián Ruiz Paris Saint Germain
93' Gele kaart Nice Gele kaart voor Pablo Rosario Nice
Video hoogtepunten en samenvatting Nice - PSG
Opstellingen Nice - PSG
De opstellingen van Nice en PSG zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Nice gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en PSG zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Voorbeschouwing Nice - PSG

Nice en PSG treffen elkaar in de 32e speelronde van de Ligue 1 van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Ruddy Buquet en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Nice en PSG in de Ligue 1 vond plaats op 15 september 2023 en dat duel eindigde in een overwinning voor Nice. Op basis van de afgelopen 37 duels tussen beide teams is PSG favoriet. 18 keer wist de ploeg van Nice te winnen, tegenover 12 winstpartijen voor Nice. 7 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Nice 12
Winst PSG 18
Gelijkspel 7
Totaal 37

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Nice op een 5e positie staat, terwijl we PSG terugvinden op de 1e plaats.