Nabeschouwing PSG - Monaco (5-2) || Ligue 1 2023/2024

Vrijdag 24 november 2023 - 21:00 uur

In de Ligue 1 2023/2024 neemt PSG het vrijdag 24 november 2023 om 21:00 uur in eigen huis op tegen Monaco. De wedstrijd wordt gespeeld in Parc des Princes in Paris.

Via de PSG - Monaco live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing PSG - Monaco (5-2)

Het Ligue 1 duel tussen PSG en Monaco is onder leiding van scheidsrechter Benoît Bastien geëindigd in een 5-2 overwinning voor PSG. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 2-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 5-2 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 18e minuut door Gonçalo Ramos, waarmee Paris Saint Germain met 1-0 de leiding nam. Monaco kwam in de 22e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van Takumi Minamino, die daarmee de stand op 1-1 zette. Door een benutte penalty kwam Paris Saint Germain vervolgens op 2-1. Het was Kylian Mbappé  die vanaf 11 meter wist te scoren in de 39e minuut.

Na 70 minuten werd de voorsprong voor Paris Saint Germain vergroot nadat Ousmane Dembélé de 3-1 wist te scoren. Na 72 minuten spelen wist Paris Saint Germain via Bradley Barcola de bal in het doel te krijgen. De goal werd echter afgekeurd door scheidsrechter Benoît Bastien. In de 75e minuut werd opnieuw gescoord. Dit keer was het Folarin Balogun die namens Monaco het net wist te raken. Even later viel het zesde en tevens laatste doelpunt van de wedstrijd. In de 96e minuut was het Paris Saint Germain dat via Randal Kolo Muani de stand op 5-2 zette en daarmee ook de einduitslag bepaalde.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Benoît Bastien bij een 5-2 eindstand in het voordeel van PSG.

LIVE PSG - Monaco 5-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd PSG - Monaco teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

14' VAR: Afgekeurd doelpunt Vanderson Afgekeurd doelpunt vanwege buitenspel Vanderson Monaco
18' Doelpunt Paris Saint Germain Doelpunt Gonçalo Ramos Paris Saint Germain 1-0
22' Doelpunt Monaco Doelpunt Takumi Minamino Monaco 1-1
39' Penalty Paris Saint Germain Penalty Kylian Mbappé  Paris Saint Germain 2-1
59' Gele kaart Monaco Gele kaart voor Wilfried Singo Monaco
70' Doelpunt Paris Saint Germain Doelpunt Ousmane Dembélé met assist van Fabián Ruiz Paris Saint Germain 3-1
72' Wissel Paris Saint Germain Wissel Vitinha voor Kylian Mbappé  Paris Saint Germain 4-1
72' Doelpunt Paris Saint Germain Doelpunt Bradley Barcola met assist van Gonçalo Ramos Paris Saint Germain
72' Wissel Paris Saint Germain Wissel Randal Kolo Muani voor Ousmane Dembélé Paris Saint Germain
75' Doelpunt Monaco Doelpunt Folarin Balogun met assist van Takumi Minamino Monaco 4-2
79' Wissel Monaco Wissel Maghnes Akliouche voor Takumi Minamino Monaco
79' Wissel Monaco Wissel Krépin Diatta voor Vanderson Monaco
79' Wissel Monaco Wissel Wissam Ben Yedder voor Mohamed Camara Monaco
82' Wissel Paris Saint Germain Wissel Carlos Soler voor Fabián Ruiz Paris Saint Germain
96' Doelpunt Paris Saint Germain Doelpunt Randal Kolo Muani Paris Saint Germain 5-2
Video hoogtepunten en samenvatting PSG - Monaco
Opstellingen PSG - Monaco
De opstellingen van PSG en Monaco zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat PSG gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Monaco zal beginnen in een 3-4-2-1 opstelling.
Voorbeschouwing PSG - Monaco

PSG en Monaco treffen elkaar in de 13e speelronde van de Ligue 1 van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Benoît Bastien en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen PSG en Monaco in de Ligue 1 vond plaats op 11 februari 2023 en dat duel eindigde in een overwinning voor Monaco. Op basis van de afgelopen 32 duels tussen beide ploegen is PSG favoriet. De thuisploeg wist 10 keer te winnen, terwijl Monaco slechts 9 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 13 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst PSG 10
Winst Monaco 9
Gelijkspel 13
Totaal 32

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel PSG op een 1e positie staat, terwijl we Monaco terugvinden op de 3e plaats.