Nabeschouwing Rennes - Brest (4-5) || Ligue 1 2023/2024

Zondag 28 april 2024 - 17:05 uur

In de Ligue 1 2023/2024 neemt Rennes het zondag 28 april 2024 om 17:05 uur in eigen huis op tegen Brest. De wedstrijd wordt gespeeld in Roazhon Park in Rennes.

Via de Rennes - Brest live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Rennes - Brest (4-5)

Het Ligue 1 duel tussen Rennes en Brest is onder leiding van scheidsrechter Benoît Bastien geëindigd in een 4-5 overwinning voor Brest. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 2-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 4-5 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Er gebeurde gelijk al veel in het eerste kwartier. Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Rennes kwam razendsnel uit de startblokken en dat resulteerde in een snelle 1-0 voor sprong in de 4e minuut, dankzij een goal van Arnaud Kalimuendo. Rennes vergrootte in de 9e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Arnaud Kalimuendo op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 11e minuut wist Brest de achterstand terug te brengen door de 2-1 te scoren via Steve Mounié.

Na 48 minuten was het Warmed Omari die de bal in eigen doel werkte, waardoor Brest op 2-2 kwam te staan. Brest leek geen genoegen te nemen met een gelijkspel en kwam na 54 minuten op voorsprong na een goal van Martín Satriano: 2-3. In de 66e minuut was het Mahdi Camara van Brest wiens naam op het scorebord kwam te staan, nadat deze de 2-4 scoorde. Vervolgens was de beurt weer aan Rennes om te scoren. In de 68e minuut zette Arthur Theate de stand op 3-4 in het voordeel van Rennes. In de 79e minuut werd opnieuw gescoord, ditmaal door Martin Terrier van Rennes die daarmee tekende voor de 4-4. In de 90e minuut kwam het doelpuntenfestijn met een laatste goal ten einde. Namens Brest had Lilian Brassier het laatste woord door de 4-5 eindstand op het bord te zetten.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Benoît Bastien bij een 4-5 eindstand in het voordeel van Brest.

LIVE Rennes - Brest 4-5

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Rennes - Brest teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

4' Doelpunt Rennes Doelpunt Arnaud Kalimuendo met assist van Azor Matusiwa Rennes 1-0
9' Doelpunt Rennes Doelpunt Arnaud Kalimuendo Rennes 2-0
11' Doelpunt Brest Doelpunt Steve Mounié Brest 2-1
46' Gele kaart Rennes Gele kaart voor Martin Terrier Rennes
48' Eigen doelpunt Brest Eigen doelpunt Warmed Omari Brest 2-2
54' Doelpunt Brest Doelpunt Martín Satriano met assist van Bradley Locko Brest 2-3
56' Gele kaart Rennes Gele kaart voor Azor Matusiwa Rennes
59' Wissel Rennes Wissel Amine Gouiri voor Baptiste Santamaría Rennes
59' Wissel Rennes Wissel Adrien Truffert voor Jeanuel Belocian Rennes
66' Doelpunt Brest Doelpunt Mahdi Camara Brest 2-4
68' Doelpunt Rennes Doelpunt Arthur Theate met assist van Benjamin Bourigeaud Rennes 3-4
70' Wissel Brest Wissel Jonas Martin voor Mahdi Camara Brest
74' Wissel Rennes Wissel Enzo Le Fée voor Azor Matusiwa Rennes
75' Gele kaart Brest Gele kaart voor Pierre Lees-Melou Brest
76' Wissel Brest Wissel Mathias Pereira Lage voor Hugo Magnetti Brest
76' Wissel Brest Wissel Kamory Doumbia voor Martín Satriano Brest
79' Doelpunt Rennes Doelpunt Martin Terrier met assist van Benjamin Bourigeaud Rennes 4-4
80' Gele kaart Rennes Gele kaart voor Arnaud Kalimuendo Rennes
86' Wissel Rennes Wissel Fabian Rieder voor Martin Terrier Rennes
94' Wissel Brest Wissel Jérémy Le Douaron voor Romain Del Castillo Brest
96' Doelpunt Brest Doelpunt Lilian Brassier met assist van Mathias Pereira Lage Brest 4-5
96' Gele kaart Rennes Gele kaart voor Enzo Le Fée Rennes
Video hoogtepunten en samenvatting Rennes - Brest
Opstellingen Rennes - Brest
De opstellingen van Rennes en Brest zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Rennes gaat aantreden in een 4-4-2 formatie en Brest zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Coach Julien Stéphan
Coach Eric Roy
Voorbeschouwing Rennes - Brest

Rennes en Brest treffen elkaar in de 31e speelronde van de Ligue 1 van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Benoît Bastien en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Rennes en Brest in de Ligue 1 vond plaats op 2 september 2023 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 15 duels tussen beide ploegen is Rennes favoriet. De thuisploeg wist 8 keer te winnen, terwijl Brest slechts 1 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 6 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Rennes 8
Winst Brest 1
Gelijkspel 6
Totaal 15

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Rennes op een 7e positie staat, terwijl we Brest terugvinden op de 4e plaats.