Nabeschouwing Toulouse - Nice (2-1) || Ligue 1 2023/2024

Zondag 3 maart 2024 - 13:00 uur

In de Ligue 1 2023/2024 neemt Toulouse het zondag 3 maart 2024 om 13:00 uur in eigen huis op tegen Nice. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadium de Toulouse (Toulouse) in Toulouse.

Via de Toulouse - Nice live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Toulouse - Nice (2-1)

Het Ligue 1 duel tussen Toulouse en Nice is onder leiding van scheidsrechter Jérémie Pignard geëindigd in een 2-1 overwinning voor Toulouse. Na 45 minuten stond er een 0-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 8e minuut door Terem Moffi, waarmee Nice met 0-1 de leiding nam. Toulouse kwam in de 65e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van Thijs Dallinga, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 69e minuut zette Yann Gboho zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee Toulouse de leiding in de wedstrijd nam. Het bleek uiteindelijk het beslissende doelpunt van de wedstrijd te zijn, want beide teams wisten hierna niet meer tot scoren te komen.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Jérémie Pignard, waardoor Toulouse dankzij een 2-1 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Toulouse - Nice 2-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Toulouse - Nice teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

2' Gele kaart Nice Gele kaart voor Khéphren Thuram Nice
8' Doelpunt Nice Doelpunt Terem Moffi Nice 0-1
47' Gele kaart Toulouse Gele kaart voor Logan Costa Toulouse
50' Gele kaart Nice Gele kaart voor Terem Moffi Nice
61' Wissel Toulouse Wissel Gabriel Suazo voor Kévin Keben Biakolo Toulouse
64' Wissel Nice Wissel Romain Perraud voor Melvin Bard Nice
64' Wissel Nice Wissel Gaëtan Laborde voor Terem Moffi Nice
65' Doelpunt Toulouse Doelpunt Thijs Dallinga met assist van Warren Kamanzi Toulouse 1-1
69' Doelpunt Toulouse Doelpunt Yann Gboho met assist van Thijs Dallinga Toulouse 2-1
77' Wissel Nice Wissel Mohamed-Ali Cho voor Jérémie Boga Nice
77' Wissel Nice Wissel Tom Louchet voor Jordan Lotomba Nice
83' Wissel Toulouse Wissel Frank Magri voor Thijs Dallinga Toulouse
84' Wissel Nice Wissel Alexis Claude-Maurice voor Hicham Boudaoui Nice
91' Wissel Toulouse Wissel Naatan Skyttä voor Aron Dønnum Toulouse
92' Gele kaart Toulouse Gele kaart voor Stijn Spierings Toulouse
91' Wissel Toulouse Wissel Cristian Sleiker Cásseres Yepes voor Yann Gboho Toulouse
Video hoogtepunten en samenvatting Toulouse - Nice
Opstellingen Toulouse - Nice
De opstellingen van Toulouse en Nice zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Toulouse gaat aantreden in een 3-4-2-1 formatie en Nice zal beginnen in een 3-4-2-1 opstelling.
Formatie 3-4-2-1
Coach Carles Martínez Novell
Voorbeschouwing Toulouse - Nice

Toulouse en Nice treffen elkaar in de 24e speelronde van de Ligue 1 van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Jérémie Pignard en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Toulouse en Nice in de Ligue 1 vond plaats op 26 november 2023 en dat duel eindigde in een overwinning voor Nice. Op basis van de afgelopen 33 duels tussen beide teams is Nice favoriet. 15 keer wist de ploeg van Toulouse te winnen, tegenover 7 winstpartijen voor Toulouse. 11 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Toulouse 7
Winst Nice 15
Gelijkspel 11
Totaal 33

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Toulouse op een 11e positie staat, terwijl we Nice terugvinden op de 5e plaats.