Nabeschouwing Chelsea - Burnley (2-2) || Premier League 2018/2019

Maandag 22 april 2019 - 21:00 uur

In de Premier League 2018/2019 neemt Chelsea het maandag 22 april 2019 om 21:00 uur in eigen huis op tegen Burnley. De wedstrijd wordt gespeeld in Stamford Bridge in London.

Via de Chelsea - Burnley live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Chelsea - Burnley (2-2)

De Premier League 2018/2019 wedstrijd tussen Chelsea en Burnley geresulteerd in een gelijkspel. Saai was de wedstrijd ondanks het gelijke spel zeker niet, want de toeschouwers in het stadion kregen genoeg doelpunten te zien. Halverwege de wedstrijd stond het 2-2 en daar zou in de tweede helft geen verandering meer in komen.

Er gebeurde gelijk al veel in het eerste kwartier. Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 8e minuut door J. Hendrick, waarmee Burnley met 0-1 de leiding nam. Chelsea kwam in de 12e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van N. Kanté, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 14e minuut zette G. Higuaín zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee Chelsea de leiding in de wedstrijd nam.

Na 24 minuten werd de stand tussen beide teams weer gelijk getrokken, nadat A. Barnes de 2-2 maakte voor Burnley.

Hierna blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 2-2 gelijkspel tussen beide ploegen.

LIVE Chelsea - Burnley 2-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Chelsea - Burnley teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

8' Doelpunt Burnley Doelpunt J. Hendrick Burnley 0-1
12' Doelpunt Chelsea Doelpunt N. Kanté met assist van E. Hazard Chelsea 1-1
14' Doelpunt Chelsea Doelpunt G. Higuaín met assist van Azpilicueta Chelsea 2-1
24' Doelpunt Burnley Doelpunt A. Barnes met assist van C. Wood Burnley 2-2
32' Gele kaart Burnley Gele kaart voor T. Heaton Burnley
41' Wissel Chelsea Wissel Pedro voor C. Hudson-Odoi Chelsea
46' Wissel Chelsea Wissel M. Kovačić voor N. Kanté Chelsea
77' Wissel Chelsea Wissel O. Giroud voor G. Higuaín Chelsea
92' Gele kaart Chelsea Gele kaart voor Pedro Chelsea
94' Gele kaart Chelsea Gele kaart voor M. Kovačić Chelsea
Video hoogtepunten en samenvatting Chelsea - Burnley
Opstellingen Chelsea - Burnley
De opstellingen van Chelsea en Burnley zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Chelsea gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Burnley zal beginnen in een 4-4-2 opstelling.
Voorbeschouwing Chelsea - Burnley

Chelsea en Burnley treffen elkaar in de 35e speelronde van de Premier League van het seizoen 2018/2019. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Kevin Friend en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Chelsea en Burnley in de Premier League vond plaats op 28 oktober 2018 en dat duel eindigde in een overwinning voor Chelsea. Op basis van de afgelopen 9 duels tussen beide ploegen is Chelsea favoriet. De thuisploeg wist 6 keer te winnen, terwijl Burnley slechts 1 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 2 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Chelsea 6
Winst Burnley 1
Totaal 9

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Chelsea op een 5e positie staat, terwijl we Burnley terugvinden op de 15e plaats.