Nabeschouwing Chelsea - Manchester United (2-2) || Premier League 2018/2019

Zaterdag 20 oktober 2018 - 13:30 uur

In de Premier League 2018/2019 neemt Chelsea het zaterdag 20 oktober 2018 om 13:30 uur in eigen huis op tegen Manchester United. De wedstrijd wordt gespeeld in Stamford Bridge in London.

Via de Chelsea - Manchester United live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Chelsea - Manchester United (2-2)

De Premier League 2018/2019 wedstrijd tussen Chelsea en Manchester United geresulteerd in een gelijkspel. Saai was de wedstrijd ondanks het gelijke spel zeker niet, want de toeschouwers in het stadion kregen genoeg doelpunten te zien. Halverwege de wedstrijd stond het 1-0 wat in de tweede helft uiteindelijk zou leiden tot een 2-2 eindstand.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 21e minuut door A. Rüdiger, waarmee Chelsea met 1-0 de leiding nam. Manchester United kwam in de 55e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van A. Martial, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 73e minuut zette A. Martial zijn team op een 1-2 voorsprong, waarmee Manchester United de leiding in de wedstrijd nam.

In de slotfase van de wedstrijd viel dan toch nog de gelijkmaker voor Chelsea nadat R. Barkley in de 96e minuut wist te scoren en daarmee de stand op 2-2 zette. Uiteindelijk bleek dit het laatste doelpunt van de wedstrijd te zijn.

Even later blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 2-2 gelijkspel tussen beide ploegen.

LIVE Chelsea - Manchester United 2-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Chelsea - Manchester United teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

13' Gele kaart Manchester United Gele kaart voor N. Matić Manchester United
21' Doelpunt Chelsea Doelpunt A. Rüdiger met assist van Willian Chelsea 1-0
27' Gele kaart Manchester United Gele kaart voor A. Young Manchester United
30' Gele kaart Chelsea Gele kaart voor A. Rüdiger Chelsea
34' Gele kaart Chelsea Gele kaart voor E. Hazard Chelsea
55' Doelpunt Manchester United Doelpunt A. Martial Manchester United 1-1
67' Gele kaart Manchester United Gele kaart voor Mata Manchester United
69' Wissel Chelsea Wissel R. Barkley voor M. Kovačić Chelsea
73' Doelpunt Manchester United Doelpunt A. Martial met assist van M. Rashford Manchester United 1-2
73' Wissel Chelsea Wissel Pedro voor Willian Chelsea
75' Wissel Manchester United Wissel Ander Herrera voor Mata Manchester United
79' Wissel Chelsea Wissel O. Giroud voor Álvaro Morata Chelsea
84' Wissel Manchester United Wissel Andreas Pereira voor A. Martial Manchester United
85' Wissel Manchester United Wissel A. Sánchez voor M. Rashford Manchester United
94' Gele kaart Manchester United Gele kaart voor A. Sánchez Manchester United
95' Gele kaart Manchester United Gele kaart voor Andreas Pereira Manchester United
96' Doelpunt Chelsea Doelpunt R. Barkley Chelsea 2-2
Video hoogtepunten en samenvatting Chelsea - Manchester United
Opstellingen Chelsea - Manchester United
De opstellingen van Chelsea en Manchester United zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Chelsea gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Manchester United zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Coach José Mario Felix dos Santos Mourinho
Voorbeschouwing Chelsea - Manchester United

Chelsea en Manchester United treffen elkaar in de 9e speelronde van de Premier League van het seizoen 2018/2019. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Mike Dean en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Chelsea en Manchester United in de Premier League vond plaats op 25 februari 2018 en dat duel eindigde in een overwinning voor Manchester United. Op basis van de afgelopen 26 duels tussen beide ploegen is Chelsea favoriet. De thuisploeg wist 10 keer te winnen, terwijl Manchester United slechts 8 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 8 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Chelsea 10
Winst Manchester United 8
Gelijkspel 8
Totaal 26

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Chelsea op een 2e positie staat, terwijl we Manchester United terugvinden op de 8e plaats.