Nabeschouwing Everton - Manchester City (0-2) || Premier League 2018/2019

Woensdag 6 februari 2019 - 20:45 uur

In de Premier League 2018/2019 neemt Everton het woensdag 6 februari 2019 om 20:45 uur in eigen huis op tegen Manchester City. De wedstrijd wordt gespeeld in Goodison Park in Liverpool.

Via de Everton - Manchester City live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Everton - Manchester City (0-2)

Het Premier League duel tussen Everton en Manchester City is onder leiding van scheidsrechter Craig Pawson geëindigd in een 0-2 overwinning voor Manchester City. Na 45 minuten stond er een 0-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 0-2 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel pas in de tweede helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 47e minuut door A. Laporte, waarmee Manchester City met 0-1 de leiding nam. Laat in de wedstrijd wist Manchester City opnieuw te scoren. In de 97e minuut was het Gabriel Jesus die de 0-2 wist te maken en daarmee zorgde voor een veiligere voorsprong voor Manchester City.

Kort daarna floot de arbiter voor de laatste maal af, waarmee de wedstrijd met 0-2 eindigde in een overwinning voor Manchester City.

LIVE Everton - Manchester City 0-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Everton - Manchester City teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

47' Doelpunt Manchester City Doelpunt A. Laporte met assist van David Silva Manchester City 0-1
59' Wissel Manchester City Wissel R. Sterling voor L. Sané Manchester City
63' Wissel Everton Wissel G. Sigurðsson voor André Gomes Everton
73' Gele kaart Manchester City Gele kaart voor Fernandinho Manchester City
73' Wissel Everton Wissel Richarlison voor Bernard Everton
80' Wissel Manchester City Wissel Gabriel Jesus voor S. Agüero Manchester City
80' Wissel Everton Wissel C. Tosun voor T. Walcott Everton
82' Gele kaart Everton Gele kaart voor K. Zouma Everton
89' Wissel Manchester City Wissel K. De Bruyne voor David Silva Manchester City
97' Doelpunt Manchester City Doelpunt Gabriel Jesus Manchester City 0-2
Video hoogtepunten en samenvatting Everton - Manchester City
Opstellingen Everton - Manchester City
De opstellingen van Everton en Manchester City zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Everton gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Manchester City zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Coach Marco Alexandre Saraiva da Silva
Voorbeschouwing Everton - Manchester City

Everton en Manchester City treffen elkaar in de 27e speelronde van de Premier League van het seizoen 2018/2019. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Craig Pawson en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Everton en Manchester City in de Premier League vond plaats op 15 december 2018 en dat duel eindigde in een overwinning voor Manchester City. Op basis van de afgelopen 27 duels tussen beide ploegen is Everton favoriet. De thuisploeg wist 11 keer te winnen, terwijl Manchester City slechts 10 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 6 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Everton 11
Winst Manchester City 10
Gelijkspel 6
Totaal 27

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Everton op een 9e positie staat, terwijl we Manchester City terugvinden op de 2e plaats.