Nabeschouwing Leicester City - Newcastle United (0-1) || Premier League 2018/2019

Vrijdag 12 april 2019 - 21:00 uur

In de Premier League 2018/2019 neemt Leicester City het vrijdag 12 april 2019 om 21:00 uur in eigen huis op tegen Newcastle United. De wedstrijd wordt gespeeld in King Power Stadium in Leicester.

Via de Leicester City - Newcastle United live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Leicester City - Newcastle United (0-1)

Het Premier League duel tussen Leicester City en Newcastle United is onder leiding van scheidsrechter Chris Kavanagh geëindigd in een 0-1 overwinning voor Newcastle United. Na 45 minuten stond er een 0-1 tussenstand op het scorebord, wat later ook de eindstand bleek te zijn.

Het enige doelpunt in de wedstrijd viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 32e minuut door Ayoze Pérez, waarmee Newcastle United met 0-1 de leiding nam. Beide ploegen probeerden in het vervolg van de wedstrijd tot scoren te komen, met een aantal mooie aanvallen en flink wat schoten op goal tot gevolg. Het zou echter niet leiden tot nog meer goals.

In de tweede helft werd uiteindelijk niet meer gescoord, waardoor de wedstrijd eindigde in een kleine 0-1 overwinning in het voordeel van Newcastle United.

LIVE Leicester City - Newcastle United 0-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Leicester City - Newcastle United teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

32' Doelpunt Newcastle United Doelpunt Ayoze Pérez met assist van M. Ritchie Newcastle United 0-1
41' Gele kaart Leicester City Gele kaart voor Y. Tielemans Leicester City
63' Gele kaart Newcastle United Gele kaart voor Ki Sung-Yeung Newcastle United
68' Gele kaart Leicester City Gele kaart voor K. Schmeichel Leicester City
72' Wissel Leicester City Wissel K. Iheanacho voor D. Gray Leicester City
72' Wissel Leicester City Wissel N. Mendy voor W. Ndidi Leicester City
74' Gele kaart Newcastle United Gele kaart voor F. Schär Newcastle United
77' Gele kaart Newcastle United Gele kaart voor Javi Manquillo Newcastle United
78' Wissel Newcastle United Wissel C. Atsu voor M. Almirón Newcastle United
80' Wissel Leicester City Wissel M. Albrighton voor H. Barnes Leicester City
82' Wissel Newcastle United Wissel M. Diamé voor Ki Sung-Yeung Newcastle United
Video hoogtepunten en samenvatting Leicester City - Newcastle United
Opstellingen Leicester City - Newcastle United
De opstellingen van Leicester City en Newcastle United zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Leicester City gaat aantreden in een 4-1-4-1 formatie en Newcastle United zal beginnen in een 5-4-1 opstelling.
Voorbeschouwing Leicester City - Newcastle United

Leicester City en Newcastle United treffen elkaar in de 34e speelronde van de Premier League van het seizoen 2018/2019. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Chris Kavanagh en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Leicester City en Newcastle United in de Premier League vond plaats op 29 september 2018 en dat duel eindigde in een overwinning voor Leicester City. Op basis van de afgelopen 7 duels tussen beide ploegen is Leicester City favoriet. De thuisploeg wist 5 keer te winnen, terwijl Newcastle United slechts 2 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 0 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Leicester City 5
Winst Newcastle United 2
Totaal 7

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Leicester City op een 8e positie staat, terwijl we Newcastle United terugvinden op de 15e plaats.