Nabeschouwing Manchester United - Newcastle United (3-2) || Premier League 2018/2019

Zaterdag 6 oktober 2018 - 18:30 uur



In de Premier League 2018/2019 neemt Manchester United het zaterdag 6 oktober 2018 om 18:30 uur in eigen huis op tegen Newcastle United. De wedstrijd wordt gespeeld in Old Trafford in Manchester.

Via de Manchester United - Newcastle United live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Manchester United - Newcastle United (3-2)

Het Premier League duel tussen Manchester United en Newcastle United is onder leiding van scheidsrechter Anthony Taylor geëindigd in een 3-2 overwinning voor Manchester United. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 0-2 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-2 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 7e minuut door Kenedy, waarmee Newcastle United met 0-1 de leiding nam. Newcastle United vergrootte in de 10e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Y. Muto op een 0-2 voorsprong kwam te staan. In de 70e minuut wist Manchester United de achterstand terug te brengen door de 1-2 te scoren via Mata.

Na 76 minuten werd de stand tussen beide teams weer gelijk getrokken, nadat A. Martial de 2-2 maakte voor Manchester United. Hierdoor volgde voor beide ploegen en het publiek nog een spannende slotfase. Zo leek de wedstrijd te gaan eindigen in een gelijkspel. Het was uiteindelijk Manchester United dat in de 90e minuut toch nog langszij wist te komen, nadat A. Sánchez de 3-2 wist te scoren en hiermee tevens matchwinnaar werd.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Anthony Taylor bij een 3-2 eindstand in het voordeel van Manchester United.

Wedstrijdstatistieken Manchester United - Newcastle United
Goals
3
2
Balbezit
66%
34%
Gele kaarten
2
2
Schoten totaal
18
13
Schoten op doel
10
8
Aanvallen
138
73
Gevaarlijke aanvallen
80
46
Passes
609
222
Overtredingen
16
8
Buitenspel
1
0
Corners
10
6
Wissels
3
3
LIVE Manchester United - Newcastle United 3-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Manchester United - Newcastle United teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

Minuut Actie Omschrijving Team Resultaat
7' Doelpunt Newcastle United Doelpunt Kenedy met assist van Ayoze Pérez Newcastle United 0-1
10' Doelpunt Newcastle United Doelpunt Y. Muto met assist van J. Shelvey Newcastle United 0-2
19' Wissel Manchester United Wissel Mata voor E. Bailly Manchester United
47' Gele kaart Manchester United Gele kaart voor L. Shaw Manchester United
46' Wissel Manchester United Wissel M. Fellaini voor S. McTominay Manchester United
58' Gele kaart Newcastle United Gele kaart voor M. Ritchie Newcastle United
63' Gele kaart Manchester United Gele kaart voor P. Pogba Manchester United
67' Wissel Manchester United Wissel A. Sánchez voor M. Rashford Manchester United
68' Wissel Newcastle United Wissel Jacob Murphy voor Kenedy Newcastle United
69' Gele kaart Newcastle United Gele kaart voor M. Diamé Newcastle United
70' Doelpunt Manchester United Doelpunt Mata Manchester United 1-2
76' Doelpunt Manchester United Doelpunt A. Martial met assist van P. Pogba Manchester United 2-2
79' Wissel Newcastle United Wissel C. Atsu voor Y. Muto Newcastle United
88' Wissel Newcastle United Wissel Joselu voor Ayoze Pérez Newcastle United
90' Doelpunt Manchester United Doelpunt A. Sánchez met assist van A. Young Manchester United 3-2
Video hoogtepunten en samenvatting Manchester United - Newcastle United
Opstellingen Manchester United - Newcastle United
De opstellingen van Manchester United en Newcastle United zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Manchester United gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Newcastle United zal beginnen in een 4-4-1-1 opstelling.
Formatie 4-3-3
Coach José Mario Felix dos Santos Mourinho
Formatie 4-4-1-1
Coach Rafael Benítez Maudes
Wissels Newcastle United
# Speler Pos.
26 Karl Darlow K
2 Ciaran Clark V
5 Fabian Lukas Schär V
7 Jacob Murphy M
30 Christian Atsu Twasam M
14 Isaac Hayden M
21 José Luis Sanmartín Mato A
Voorbeschouwing Manchester United - Newcastle United

Manchester United en Newcastle United treffen elkaar in de 8e speelronde van de Premier League van het seizoen 2018/2019. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Anthony Taylor en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Manchester United en Newcastle United in de Premier League vond plaats op 11 februari 2018 en dat duel eindigde in een overwinning voor Newcastle United. Op basis van de afgelopen 22 duels tussen beide ploegen is Manchester United favoriet. De thuisploeg wist 13 keer te winnen, terwijl Newcastle United slechts 3 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 6 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Resultaat Aantal
Winst Manchester United 13
Winst Newcastle United 3
Gelijkspel 6
Totaal 22

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Manchester United op een 10e positie staat, terwijl we Newcastle United terugvinden op de 18e plaats.

De weersverwachting voor deze wedstrijd is bewolkt.

Tags
Manchester United - Newcastle United Opstelling Manchester United Opstelling Newcastle United Live Manchester United - Newcastle United Live Manchester United - Newcastle United kijken Manchester United - Newcastle United kijken Live Manchester United - Newcastle United stream Manchester United - Newcastle United Fox Sports Nabeschouwing Manchester United - Newcastle United Uitslag Manchester United - Newcastle United Statistieken Manchester United - Newcastle United Premier League 2018/2019 Manchester United - Newcastle United wedden Manchester United - Newcastle United gokken Manchester United - Newcastle United Unibet