Nabeschouwing Newcastle United - Burnley (2-0) || Premier League 2018/2019

Dinsdag 26 februari 2019 - 21:00 uur

In de Premier League 2018/2019 neemt Newcastle United het dinsdag 26 februari 2019 om 21:00 uur in eigen huis op tegen Burnley. De wedstrijd wordt gespeeld in St. James' Park in Newcastle upon Tyne.

Via de Newcastle United - Burnley live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Newcastle United - Burnley (2-0)

Het Premier League duel tussen Newcastle United en Burnley is onder leiding van scheidsrechter Craig Pawson geëindigd in een 2-0 overwinning voor Newcastle United. Na 45 minuten stond er een 2-0 tussenstand op het scorebord, wat later ook de eindstand bleek te zijn.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 24e minuut door F. Schär, waarmee Newcastle United met 1-0 de leiding nam. Newcastle United vergrootte in de 38e minuut de voorsprong nadat het via een goal van S. Longstaff op een 2-0 voorsprong kwam te staan.

In de tweede helft kwamen beide ploegen niet meer tot scoren. De wedstrijd eindigde dan ook met een 2-0 stand in het voordeel van Newcastle United.

LIVE Newcastle United - Burnley 2-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Newcastle United - Burnley teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

22' Gele kaart Newcastle United Gele kaart voor S. Longstaff Newcastle United
24' Doelpunt Newcastle United Doelpunt F. Schär met assist van Javi Manquillo Newcastle United 1-0
38' Doelpunt Newcastle United Doelpunt S. Longstaff Newcastle United 2-0
39' Gele kaart Burnley Gele kaart voor B. Mee Burnley
46' Wissel Burnley Wissel R. Brady voor D. McNeil Burnley
60' Gele kaart Burnley Gele kaart voor J. Hendrick Burnley
71' Wissel Burnley Wissel P. Crouch voor A. Barnes Burnley
80' Wissel Newcastle United Wissel P. Dummett voor M. Almirón Newcastle United
83' Wissel Burnley Wissel M. Vydra voor C. Wood Burnley
85' Wissel Newcastle United Wissel M. Diamé voor S. Longstaff Newcastle United
87' Wissel Newcastle United Wissel Joselu voor Ayoze Pérez Newcastle United
88' Gele kaart Burnley Gele kaart voor P. Crouch Burnley
Video hoogtepunten en samenvatting Newcastle United - Burnley
Opstellingen Newcastle United - Burnley
De opstellingen van Newcastle United en Burnley zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Newcastle United gaat aantreden in een 5-4-1 formatie en Burnley zal beginnen in een 4-4-2 opstelling.
Voorbeschouwing Newcastle United - Burnley

Newcastle United en Burnley treffen elkaar in de 28e speelronde van de Premier League van het seizoen 2018/2019. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Craig Pawson en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Newcastle United en Burnley in de Premier League vond plaats op 26 november 2018 en dat duel eindigde in een overwinning voor Newcastle United. Op basis van de afgelopen 5 duels belooft het een spannende wedstrijd te worden, aangezien zowel Newcastle United als Burnley wisten 1 keer van elkaar te winnen. Een confrontatie tussen beide teams eindigde 3 keer in een gelijkspel.

Winst Newcastle United 1
Winst Burnley 1
Totaal 5

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Newcastle United op een 15e positie staat, terwijl we Burnley terugvinden op de 14e plaats.