Nabeschouwing West Ham United - Southampton (3-0) || Premier League 2018/2019

Zaterdag 4 mei 2019 - 16:00 uur

In de Premier League 2018/2019 neemt West Ham United het zaterdag 4 mei 2019 om 16:00 uur in eigen huis op tegen Southampton. De wedstrijd wordt gespeeld in London Stadium in London.

Via de West Ham United - Southampton live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing West Ham United - Southampton (3-0)

Het Premier League duel tussen West Ham United en Southampton is onder leiding van scheidsrechter Stuart Attwell geëindigd in een 3-0 overwinning voor West Ham United. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 16e minuut door M. Arnautović, waarmee West Ham United met 1-0 de leiding nam. West Ham United vergrootte in de 69e minuut de voorsprong nadat het via een goal van M. Arnautović op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 72e minuut volgde een derde treffer van West Ham United, waarmee R. Fredericks zijn ploeg op een comfortabele 3-0 voorsprong zette. Daar zou het uiteindelijk ook bij blijven.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Stuart Attwell, waardoor West Ham United dankzij een 3-0 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE West Ham United - Southampton 3-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd West Ham United - Southampton teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

16' Doelpunt West Ham United Doelpunt M. Arnautović met assist van M. Noble West Ham United 1-0
46' Wissel Southampton Wissel N. Redmond voor D. Ings Southampton
63' Gele kaart West Ham United Gele kaart voor M. Lanzini West Ham United
67' Wissel Southampton Wissel J. Ward-Prowse voor S. Armstrong Southampton
68' Wissel West Ham United Wissel J. Wilshere voor G. Diangana West Ham United
69' Doelpunt West Ham United Doelpunt M. Arnautović West Ham United 2-0
72' Doelpunt West Ham United Doelpunt R. Fredericks West Ham United 3-0
75' Wissel Southampton Wissel Oriol Romeu voor M. Lemina Southampton
78' Wissel West Ham United Wissel C. Sánchez voor M. Noble West Ham United
80' Gele kaart Southampton Gele kaart voor Oriol Romeu Southampton
83' Wissel West Ham United Wissel Lucas Pérez voor M. Lanzini West Ham United
Video hoogtepunten en samenvatting West Ham United - Southampton
Opstellingen West Ham United - Southampton
De opstellingen van West Ham United en Southampton zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat West Ham United gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Southampton zal beginnen in een 4-4-2 opstelling.
Voorbeschouwing West Ham United - Southampton

West Ham United en Southampton treffen elkaar in de 37e speelronde van de Premier League van het seizoen 2018/2019. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Stuart Attwell en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen West Ham United en Southampton in de Premier League vond plaats op 27 december 2018 en dat duel eindigde in een overwinning voor West Ham United. Op basis van de afgelopen 13 duels tussen beide ploegen is West Ham United favoriet. De thuisploeg wist 6 keer te winnen, terwijl Southampton slechts 4 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 3 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst West Ham United 6
Winst Southampton 4
Totaal 13

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel West Ham United op een 11e positie staat, terwijl we Southampton terugvinden op de 16e plaats.