Nabeschouwing Arsenal - Aston Villa (3-2) || Premier League 2019/2020

Zondag 22 september 2019 - 17:30 uur

In de Premier League 2019/2020 neemt Arsenal het zondag 22 september 2019 om 17:30 uur in eigen huis op tegen Aston Villa. De wedstrijd wordt gespeeld in Emirates Stadium in London.

Via de Arsenal - Aston Villa live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Arsenal - Aston Villa (3-2)

Het Premier League duel tussen Arsenal en Aston Villa is onder leiding van scheidsrechter Jonathan Moss geëindigd in een 3-2 overwinning voor Arsenal. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 0-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-2 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 20e minuut door J. McGinn, waarmee Aston Villa met 0-1 de leiding nam. In de 41e minuut kreeg A. Maitland-Niles van Arsenal voor de tweede keer een gele kaart en dus rood te zien. De speler kon voortijdig gaan douchen waardoor Arsenal de resterende minuten met een man minder moest volbrengen. Door een benutte penalty kwam Arsenal vervolgens op 1-1. Het was N. Pepe die vanaf 11 meter wist te scoren in de 59e minuut.

In de 60e minuut was het Aston Villa dat met 1-2 de leiding in de wedstrijd nam na een doelpunt van Wesley. Na 81 minuten werd de stand tussen beide teams weer gelijk getrokken, nadat C. Chambers de 2-2 maakte namens Arsenal. Arsenal kwam op voorsprong nadat P. Aubameyang de 3-2 wist te maken na 84 minuten.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Jonathan Moss en eindigde de wedstrijd dus met een 3-2 stand in het voordeel van Arsenal.

LIVE Arsenal - Aston Villa 3-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Arsenal - Aston Villa teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

11' Gele kaart Arsenal Gele kaart voor A. Maitland-Niles Arsenal
20' Doelpunt Aston Villa Doelpunt J. McGinn met assist van A. El-Ghazi Aston Villa 0-1
35' Gele kaart Arsenal Gele kaart voor G. Xhaka Arsenal
41' Tweede gele kaart Arsenal Tweede gele kaart voor A. Maitland-Niles Arsenal
44' Gele kaart Arsenal Gele kaart voor M. Guendouzi Arsenal
46' Wissel Arsenal Wissel C. Chambers voor B. Saka Arsenal
59' Penalty Arsenal Penalty N. Pepe Arsenal 1-1
60' Doelpunt Aston Villa Doelpunt Wesley met assist van J. Grealish Aston Villa 1-2
68' Wissel Aston Villa Wissel A. Elmohamady voor Trezeguet Aston Villa
72' Wissel Arsenal Wissel J. Willock voor G. Xhaka Arsenal
72' Wissel Arsenal Wissel L. Torreira voor D. Ceballos Arsenal
81' Doelpunt Arsenal Doelpunt C. Chambers Arsenal 2-2
83' Gele kaart Aston Villa Gele kaart voor B. Engels Aston Villa
84' Doelpunt Arsenal Doelpunt P. Aubameyang Arsenal 3-2
85' Gele kaart Arsenal Gele kaart voor N. Pepe Arsenal
86' Wissel Aston Villa Wissel C. Hourihane voor M. Nakamba Aston Villa
86' Wissel Aston Villa Wissel H. Lansbury voor A. El-Ghazi Aston Villa
92' Gele kaart Arsenal Gele kaart voor B. Leno Arsenal
95' Gele kaart Arsenal Gele kaart voor P. Aubameyang Arsenal
Video hoogtepunten en samenvatting Arsenal - Aston Villa
Opstellingen Arsenal - Aston Villa
De opstellingen van Arsenal en Aston Villa zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Arsenal gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Aston Villa zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Coach Dean Smith
Voorbeschouwing Arsenal - Aston Villa

Arsenal en Aston Villa treffen elkaar in de 6e speelronde van de Premier League van het seizoen 2019/2020. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Jonathan Moss en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Arsenal en Aston Villa in de Premier League vond plaats op 15 mei 2016 en dat duel eindigde in een overwinning voor Arsenal. Op basis van de afgelopen 22 duels tussen beide ploegen is Arsenal favoriet. De thuisploeg wist 13 keer te winnen, terwijl Aston Villa slechts 3 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 6 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Arsenal 13
Winst Aston Villa 3
Gelijkspel 6
Totaal 22

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Arsenal op een 10e positie staat, terwijl we Aston Villa terugvinden op de 18e plaats.

De weersverwachting voor deze wedstrijd is motregen.