Nabeschouwing Arsenal - Leicester City (1-1) || Premier League 2019/2020

Dinsdag 7 juli 2020 - 21:15 uur

In de Premier League 2019/2020 neemt Arsenal het dinsdag 7 juli 2020 om 21:15 uur in eigen huis op tegen Leicester City. De wedstrijd wordt gespeeld in Emirates Stadium in London.

Via de Arsenal - Leicester City live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Arsenal - Leicester City (1-1)

De Premier League 2019/2020 wedstrijd tussen Arsenal en Leicester City geresulteerd in een gelijkspel. Halverwege de wedstrijd stond het 1-0 wat in de tweede helft uiteindelijk zou leiden tot een 1-1 eindstand.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 21e minuut door P. Aubameyang, waarmee Arsenal met 1-0 de leiding nam. In de 75e minuut moest E. Nketiah van het veld vertrekken nadat scheidsrechter Chris Kavanagh een rode kaart had getrokken. Hierdoor moest Arsenal verder met een speler minder. Dit bleek ook direct de ruststand te zijn, want er werd gedurende de eerste 45 minuten verder niet meer gescoord. In de tweede helft maakte J. Vardy namens Leicester City in de 84e minuut de gelijkmaker, waarmee de spanning weer terug in de wedstrijd was.

Aan het einde van de tweede helft floot de arbiter af, waarmee de wedstrijd zonder winnaar eindigde. Beide ploegen zullen zodoende genoegen moeten nemen met een 1-1 einduitslag.

LIVE Arsenal - Leicester City 1-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Arsenal - Leicester City teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

21' Doelpunt Arsenal Doelpunt P. Aubameyang met assist van B. Saka Arsenal 1-0
59' Wissel Leicester City Wissel H. Barnes voor K. Iheanacho Leicester City
59' Wissel Leicester City Wissel C. Fuchs voor M. Albrighton Leicester City
71' Wissel Arsenal Wissel E. Nketiah voor A. Lacazette Arsenal
71' Wissel Arsenal Wissel J. Willock voor B. Saka Arsenal
75' Rode kaart Arsenal Rode kaart voor E. Nketiah Arsenal
76' Wissel Leicester City Wissel D. Gray voor R. Bennett Leicester City
80' Wissel Arsenal Wissel L. Torreira voor D. Ceballos Arsenal
82' Wissel Leicester City Wissel D. Praet voor W. Ndidi Leicester City
84' Doelpunt Leicester City Doelpunt J. Vardy met assist van D. Gray Leicester City 1-1
88' Gele kaart Arsenal Gele kaart voor S. Mustafi Arsenal
93' Wissel Arsenal Wissel A. Maitland-Niles voor P. Aubameyang Arsenal
Video hoogtepunten en samenvatting Arsenal - Leicester City
Opstellingen Arsenal - Leicester City
De opstellingen van Arsenal en Leicester City zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Arsenal gaat aantreden in een 3-4-3 formatie en Leicester City zal beginnen in een 3-4-3 opstelling.
Voorbeschouwing Arsenal - Leicester City

Arsenal en Leicester City treffen elkaar in de 34e speelronde van de Premier League van het seizoen 2019/2020. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Chris Kavanagh en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Arsenal en Leicester City in de Premier League vond plaats op 9 november 2019 en dat duel eindigde in een overwinning voor Leicester City. Op basis van de afgelopen 11 duels tussen beide ploegen is Arsenal favoriet. De thuisploeg wist 6 keer te winnen, terwijl Leicester City slechts 3 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 2 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Arsenal 6
Winst Leicester City 3
Totaal 11

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Arsenal op een 7e positie staat, terwijl we Leicester City terugvinden op de 4e plaats.