Nabeschouwing Burnley - Leicester City (2-1) || Premier League 2019/2020

Zondag 19 januari 2020 - 15:00 uur

In de Premier League 2019/2020 neemt Burnley het zondag 19 januari 2020 om 15:00 uur in eigen huis op tegen Leicester City. De wedstrijd wordt gespeeld in Turf Moor in Burnley.

Via de Burnley - Leicester City live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Burnley - Leicester City (2-1)

Het Premier League duel tussen Burnley en Leicester City is onder leiding van scheidsrechter Anthony Taylor geëindigd in een 2-1 overwinning voor Burnley. Na 45 minuten stond er een 0-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 33e minuut door H. Barnes, waarmee Leicester City met 0-1 de leiding nam. Burnley kwam in de 56e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van C. Wood, die daarmee de stand op 1-1 zette. Een penalty in de 68e minuut was de ideale kans voor Leicester City om te scoren. J. Vardy was degene die van 11 meter schoot maar de kans niet wist te verzilveren, waardoor de stand 1-1 bleef.

In de 79e minuut was het Burnley dat op een 2-1 voorsprong kwam na een goal van A. Westwood, die daarmee ook meteen de wedstrijd besliste.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Anthony Taylor, waardoor Burnley dankzij een 2-1 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Burnley - Leicester City 2-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Burnley - Leicester City teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

33' Doelpunt Leicester City Doelpunt H. Barnes met assist van D. Praet Leicester City 0-1
56' Doelpunt Burnley Doelpunt C. Wood Burnley 1-1
67' Gele kaart Burnley Gele kaart voor B. Mee Burnley
68' Penalty gemist Leicester City Penalty gemist J. Vardy Leicester City
74' Wissel Leicester City Wissel K. Iheanacho voor A. Perez Leicester City
74' Wissel Leicester City Wissel Y. Tielemans voor D. Praet Leicester City
79' Doelpunt Burnley Doelpunt A. Westwood Burnley 2-1
93' Wissel Burnley Wissel A. Lennon voor C. Wood Burnley
Video hoogtepunten en samenvatting Burnley - Leicester City
Opstellingen Burnley - Leicester City
De opstellingen van Burnley en Leicester City zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Burnley gaat aantreden in een 4-4-2 formatie en Leicester City zal beginnen in een 4-1-4-1 opstelling.
Voorbeschouwing Burnley - Leicester City

Burnley en Leicester City treffen elkaar in de 23e speelronde van de Premier League van het seizoen 2019/2020. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Anthony Taylor en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Burnley en Leicester City in de Premier League vond plaats op 19 oktober 2019 en dat duel eindigde in een overwinning voor Leicester City. Op basis van de afgelopen 9 duels tussen beide teams is Leicester City favoriet. 5 keer wist de ploeg van Burnley te winnen, tegenover 2 winstpartijen voor Burnley. 2 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Burnley 2
Winst Leicester City 5
Totaal 9

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Burnley op een 15e positie staat, terwijl we Leicester City terugvinden op de 3e plaats.