Nabeschouwing Chelsea - Arsenal (2-2) || Premier League 2019/2020

Dinsdag 21 januari 2020 - 21:15 uur

In de Premier League 2019/2020 neemt Chelsea het dinsdag 21 januari 2020 om 21:15 uur in eigen huis op tegen Arsenal. De wedstrijd wordt gespeeld in Stamford Bridge in London.

Via de Chelsea - Arsenal live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Chelsea - Arsenal (2-2)

De Premier League 2019/2020 wedstrijd tussen Chelsea en Arsenal geresulteerd in een gelijkspel. Saai was de wedstrijd ondanks het gelijke spel zeker niet, want de toeschouwers in het stadion kregen genoeg doelpunten te zien. Halverwege de wedstrijd stond het 1-0 wat in de tweede helft uiteindelijk zou leiden tot een 2-2 eindstand.

Het eerste opvallende moment in de wedstrijd was een rode kaart voor D. Luiz in de 26e minuut, waardoor Arsenal met een man minder kwam te staan. Een penalty zorgde er later in de 28e minuut voor dat Chelsea via Jorginho op 1-0 kwam te staan. Dit bleek ook direct de ruststand te zijn, want er werd gedurende de eerste 45 minuten verder niet meer gescoord. In de tweede helft maakte Martinelli namens Arsenal in de 63e minuut de gelijkmaker, waarmee de spanning weer terug in de wedstrijd was.

In de 84e minuut was het Chelsea dat met 2-1 de leiding in de wedstrijd nam na een doelpunt van C. Azpilicueta. Kort daarna werd de score tussen beide ploegen weer gelijk, nadat H. Bellerin van Arsenal de 2-2 maakte in de 87e minuut.

Even later blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 2-2 gelijkspel tussen beide ploegen.

LIVE Chelsea - Arsenal 2-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Chelsea - Arsenal teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

21' Gele kaart Chelsea Gele kaart voor Emerson Chelsea
26' Rode kaart Arsenal Rode kaart voor D. Luiz Arsenal
28' Penalty Chelsea Penalty Jorginho Chelsea 1-0
55' Wissel Arsenal Wissel M. Guendouzi voor M. Ozil Arsenal
59' Gele kaart Chelsea Gele kaart voor A. Christensen Chelsea
63' Doelpunt Arsenal Doelpunt Martinelli met assist van S. Mustafi Arsenal 1-1
66' Wissel Chelsea Wissel R. Barkley voor M. Kovacic Chelsea
69' Wissel Chelsea Wissel M. Mount voor N. Kante Chelsea
76' Gele kaart Arsenal Gele kaart voor M. Guendouzi Arsenal
79' Wissel Chelsea Wissel M. Batshuayi voor Willian Chelsea
81' Wissel Arsenal Wissel R. Holding voor N. Pepe Arsenal
84' Doelpunt Chelsea Doelpunt C. Azpilicueta met assist van C. Hudson-Odoi Chelsea 2-1
87' Doelpunt Arsenal Doelpunt H. Bellerin met assist van L. Torreira Arsenal 2-2
91' Wissel Arsenal Wissel J. Willock voor Martinelli Arsenal
Video hoogtepunten en samenvatting Chelsea - Arsenal
Opstellingen Chelsea - Arsenal
De opstellingen van Chelsea en Arsenal zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Chelsea gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Arsenal zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Voorbeschouwing Chelsea - Arsenal

Chelsea en Arsenal treffen elkaar in de 24e speelronde van de Premier League van het seizoen 2019/2020. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Stuart Attwell en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Chelsea en Arsenal in de Premier League vond plaats op 29 december 2019 en dat duel eindigde in een overwinning voor Chelsea. Op basis van de afgelopen 29 duels tussen beide ploegen is Chelsea favoriet. De thuisploeg wist 16 keer te winnen, terwijl Arsenal slechts 6 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 7 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Chelsea 16
Winst Arsenal 6
Gelijkspel 7
Totaal 29

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Chelsea op een 4e positie staat, terwijl we Arsenal terugvinden op de 10e plaats.