Nabeschouwing Chelsea - Everton (4-0) || Premier League 2019/2020

Zondag 8 maart 2020 - 15:00 uur

In de Premier League 2019/2020 neemt Chelsea het zondag 8 maart 2020 om 15:00 uur in eigen huis op tegen Everton. De wedstrijd wordt gespeeld in Stamford Bridge in London.

Via de Chelsea - Everton live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Chelsea - Everton (4-0)

Het Premier League duel tussen Chelsea en Everton is onder leiding van scheidsrechter Kevin Friend geëindigd in een 4-0 overwinning voor Chelsea. Na 45 minuten stond er een 2-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 4-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 14e minuut door M. Mount, waarmee Chelsea met 1-0 de leiding nam. Chelsea vergrootte in de 21e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Pedro op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 51e minuut volgde een derde treffer van Chelsea, waarmee Willian zijn ploeg op een comfortabele 3-0 voorsprong zette.

Er volgde tenslotte ook nog een vierde en laatste treffer voor Chelsea in de 54e minuut, nadat O. Giroud de 4-0 wist te scoren.

Hierna blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 4-0 winst voor Chelsea.

LIVE Chelsea - Everton 4-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Chelsea - Everton teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

14' Doelpunt Chelsea Doelpunt M. Mount met assist van Pedro Chelsea 1-0
21' Doelpunt Chelsea Doelpunt Pedro met assist van R. Barkley Chelsea 2-0
46' Wissel Everton Wissel T. Walcott voor Bernard Everton
51' Doelpunt Chelsea Doelpunt Willian met assist van R. Barkley Chelsea 3-0
53' Gele kaart Everton Gele kaart voor A. Gomes Everton
54' Doelpunt Chelsea Doelpunt O. Giroud met assist van Willian Chelsea 4-0
58' Wissel Everton Wissel M. Kean voor T. Davies Everton
60' Wissel Chelsea Wissel R. James voor M. Mount Chelsea
71' Wissel Chelsea Wissel F. Anjorin voor Willian Chelsea
76' Wissel Everton Wissel A. Gordon voor D. Calvert-Lewin Everton
82' Gele kaart Chelsea Gele kaart voor K. Zouma Chelsea
86' Wissel Chelsea Wissel A. Broja voor O. Giroud Chelsea
91' Gele kaart Everton Gele kaart voor M. Holgate Everton
Video hoogtepunten en samenvatting Chelsea - Everton
Opstellingen Chelsea - Everton
De opstellingen van Chelsea en Everton zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Chelsea gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Everton zal beginnen in een 4-4-2 opstelling.
Voorbeschouwing Chelsea - Everton

Chelsea en Everton treffen elkaar in de 29e speelronde van de Premier League van het seizoen 2019/2020. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Kevin Friend en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Chelsea en Everton in de Premier League vond plaats op 7 december 2019 en dat duel eindigde in een overwinning voor Everton. Op basis van de afgelopen 28 duels tussen beide ploegen is Chelsea favoriet. De thuisploeg wist 12 keer te winnen, terwijl Everton slechts 6 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 10 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Chelsea 12
Winst Everton 6
Gelijkspel 10
Totaal 28

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Chelsea op een 4e positie staat, terwijl we Everton terugvinden op de 12e plaats.