Nabeschouwing Everton - Southampton (2-1) || Premier League 2018/2019

Zaterdag 18 augustus 2018 - 16:00 uur



In de Premier League 2018/2019 neemt Everton het zaterdag 18 augustus 2018 om 16:00 uur in eigen huis op tegen Southampton. De wedstrijd wordt gespeeld in Goodison Park in Liverpool.

Via de Everton - Southampton live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Everton - Southampton (2-1)

Het Premier League duel tussen Everton en Southampton is onder leiding van scheidsrechter Lee Mason geëindigd in een 2-1 overwinning voor Everton. Na 45 minuten stond er een 2-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 15e minuut door T. Walcott, waarmee Everton met 1-0 de leiding nam. Everton vergrootte in de 31e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Richarlison op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 54e minuut wist Southampton de achterstand terug te brengen door de 2-1 te scoren via D. Ings. Het bleek echter onvoldoende om een nederlaag te voorkomen, want Southampton kwam hierna niet meer tot scoren.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Lee Mason, waardoor Everton dankzij een 2-1 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

Wedstrijdstatistieken Everton - Southampton
Goals
2
1
Balbezit
59%
41%
Gele kaarten
0
5
Schoten totaal
14
15
Schoten op doel
7
4
Aanvallen
130
73
Gevaarlijke aanvallen
59
39
Passes
419
297
Overtredingen
8
19
Buitenspel
2
3
Corners
2
5
Wissels
3
3
LIVE Everton - Southampton 2-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Everton - Southampton teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

Minuut Actie Omschrijving Team Resultaat
15' Doelpunt Everton Doelpunt T. Walcott met assist van M. Schneiderlin Everton 1-0
17' Gele kaart Southampton Gele kaart voor W. Hoedt Southampton
19' Gele kaart Southampton Gele kaart voor M. Lemina Southampton
24' Wissel Everton Wissel T. Davies voor M. Schneiderlin Everton
31' Doelpunt Everton Doelpunt Richarlison met assist van T. Walcott Everton 2-0
36' Gele kaart Southampton Gele kaart voor Oriol Romeu Southampton
44' Gele kaart Southampton Gele kaart voor Cédric Soares Southampton
54' Doelpunt Southampton Doelpunt D. Ings met assist van M. Lemina Southampton 2-1
58' Wissel Southampton Wissel S. Long voor C. Austin Southampton
59' Gele kaart Southampton Gele kaart voor J. Stephens Southampton
72' Wissel Southampton Wissel M. Gabbiadini voor Oriol Romeu Southampton
75' Wissel Everton Wissel D. Calvert-Lewin voor C. Tosun Everton
84' Wissel Southampton Wissel S. Armstrong voor J. Ward-Prowse Southampton
86' Wissel Everton Wissel O. Niasse voor Richarlison Everton
Video hoogtepunten en samenvatting Everton - Southampton
Opstellingen Everton - Southampton
De opstellingen van Everton en Southampton zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Everton gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Southampton zal beginnen in een 4-4-2 opstelling.
Formatie 4-2-3-1
Coach Marco Alexandre Saraiva da Silva
Formatie 4-4-2
Coach Mark Hughes
Wissels Southampton
# Speler Pos.
28 Angus Gunn K
3 Maya Yoshida V
33 Matt Targett V
23 Pierre-Emile Højbjerg M
17 Stuart Armstrong M
20 Manolo Gabbiadini A
7 Shane Long A
Voorbeschouwing Everton - Southampton

Everton en Southampton treffen elkaar in de 2e speelronde van de Premier League van het seizoen 2018/2019. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Lee Mason en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Everton en Southampton in de Premier League vond plaats op 5 mei 2018 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 12 duels tussen beide ploegen is Everton favoriet. De thuisploeg wist 5 keer te winnen, terwijl Southampton slechts 4 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 3 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Resultaat Aantal
Winst Everton 5
Winst Southampton 4
Gelijkspel 3
Totaal 12

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Everton op een 9e positie staat, terwijl we Southampton terugvinden op de 12e plaats.

De weersverwachting voor deze wedstrijd is bewolkt.

Tags
Everton - Southampton Opstelling Everton Opstelling Southampton Live Everton - Southampton Live Everton - Southampton kijken Everton - Southampton kijken Live Everton - Southampton stream Everton - Southampton Fox Sports Nabeschouwing Everton - Southampton Uitslag Everton - Southampton Statistieken Everton - Southampton Premier League 2018/2019 Everton - Southampton wedden Everton - Southampton gokken Everton - Southampton Unibet