Nabeschouwing Fulham - Arsenal (1-5) || Premier League 2018/2019

Zondag 7 oktober 2018 - 13:00 uur

In de Premier League 2018/2019 neemt Fulham het zondag 7 oktober 2018 om 13:00 uur in eigen huis op tegen Arsenal. De wedstrijd wordt gespeeld in Craven Cottage in London.

Via de Fulham - Arsenal live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Fulham - Arsenal (1-5)

Het Premier League duel tussen Fulham en Arsenal is onder leiding van scheidsrechter Paul Tierney geëindigd in een 1-5 overwinning voor Arsenal. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 1-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-5 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 29e minuut door A. Lacazette, waarmee Arsenal met 0-1 de leiding nam. Fulham kwam in de 44e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van A. Schürrle, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 49e minuut zette A. Lacazette zijn team op een 1-2 voorsprong, waarmee Arsenal de leiding in de wedstrijd nam.

Na 67 minuten werd de voorsprong voor Arsenal vergroot nadat A. Ramsey de 1-3 wist te scoren. Het vijfde doelpunt van de wedstrijd volgde in de 79e minuut nadat P. Aubameyang namens Arsenal de bal tussen de palen wist te werken: 1-4. Het laatste doelpunt van de wedstrijd werd gescoord in de 91e minuut en kwam op naam te staan van Arsenal speler P. Aubameyang, die daarmee tekende voor de 1-5.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Paul Tierney bij een 1-5 eindstand in het voordeel van Arsenal.

LIVE Fulham - Arsenal 1-5

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Fulham - Arsenal teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

29' Doelpunt Arsenal Doelpunt A. Lacazette met assist van Nacho Monreal Arsenal 0-1
44' Doelpunt Fulham Doelpunt A. Schürrle met assist van L. Vietto Fulham 1-1
49' Doelpunt Arsenal Doelpunt A. Lacazette met assist van D. Welbeck Arsenal 1-2
54' Wissel Fulham Wissel A. Kamara voor T. Ream Fulham
57' Gele kaart Fulham Gele kaart voor L. Vietto Fulham
62' Wissel Fulham Wissel K. McDonald voor A. Zambo Anguissa Fulham
62' Wissel Arsenal Wissel P. Aubameyang voor D. Welbeck Arsenal
67' Wissel Arsenal Wissel A. Ramsey voor A. Iwobi Arsenal
67' Doelpunt Arsenal Doelpunt A. Ramsey met assist van P. Aubameyang Arsenal 1-3
70' Gele kaart Fulham Gele kaart voor A. Schürrle Fulham
79' Doelpunt Arsenal Doelpunt P. Aubameyang met assist van Bellerín Arsenal 1-4
80' Wissel Arsenal Wissel M. Guendouzi voor A. Lacazette Arsenal
83' Wissel Fulham Wissel S. Johansen voor L. Vietto Fulham
91' Doelpunt Arsenal Doelpunt P. Aubameyang met assist van A. Ramsey Arsenal 1-5
Video hoogtepunten en samenvatting Fulham - Arsenal
Opstellingen Fulham - Arsenal
De opstellingen van Fulham en Arsenal zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Fulham gaat aantreden in een 3-4-3 formatie en Arsenal zal beginnen in een 4-4-2 opstelling.
Formatie 3-4-3
Coach Slaviša Jokanović
Voorbeschouwing Fulham - Arsenal

Fulham en Arsenal treffen elkaar in de 8e speelronde van de Premier League van het seizoen 2018/2019. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Paul Tierney en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Fulham en Arsenal in de Premier League vond plaats op 18 januari 2014 en dat duel eindigde in een overwinning voor Arsenal. Op basis van de afgelopen 16 duels tussen beide teams is Arsenal favoriet. 10 keer wist de ploeg van Fulham te winnen, tegenover 3 winstpartijen voor Fulham. 3 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Fulham 3
Winst Arsenal 10
Totaal 16

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Fulham op een 17e positie staat, terwijl we Arsenal terugvinden op de 6e plaats.