Nabeschouwing Liverpool - Everton (1-0) || Premier League 2018/2019

Zondag 2 december 2018 - 17:15 uur

In de Premier League 2018/2019 neemt Liverpool het zondag 2 december 2018 om 17:15 uur in eigen huis op tegen Everton. De wedstrijd wordt gespeeld in Anfield in Liverpool.

Via de Liverpool - Everton live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Liverpool - Everton (1-0)

Het Premier League duel tussen Liverpool en Everton is onder leiding van scheidsrechter Chris Kavanagh geëindigd in een 1-0 overwinning voor Liverpool. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het enige doelpunt in de wedstrijd viel pas laat in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 96e minuut door D. Origi, waarmee Liverpool met 1-0 de leiding nam. Uiteindelijk bleek dit één van de weinige hoogtepunten van de wedstrijd te zijn, want beide ploegen wisten maar moeizaam echt grote kansen te creëren.

Even later klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Chris Kavanagh, waardoor Liverpool de winst binnen sleepte dankzij een 1-0 overwinning.

LIVE Liverpool - Everton 1-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Liverpool - Everton teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

33' Gele kaart Liverpool Gele kaart voor X. Shaqiri Liverpool
63' Wissel Everton Wissel A. Lookman voor T. Walcott Everton
71' Wissel Liverpool Wissel N. Keïta voor X. Shaqiri Liverpool
75' Wissel Liverpool Wissel D. Sturridge voor Mohamed Salah Liverpool
77' Gele kaart Liverpool Gele kaart voor Fabinho Liverpool
80' Gele kaart Liverpool Gele kaart voor J. Gomez Liverpool
84' Wissel Liverpool Wissel D. Origi voor Roberto Firmino Liverpool
88' Gele kaart Everton Gele kaart voor André Gomes Everton
89' Wissel Everton Wissel D. Calvert-Lewin voor Bernard Everton
90' Gele kaart Everton Gele kaart voor G. Sigurðsson Everton
91' Wissel Everton Wissel K. Zouma voor G. Sigurðsson Everton
96' Doelpunt Liverpool Doelpunt D. Origi Liverpool 1-0
Video hoogtepunten en samenvatting Liverpool - Everton
Opstellingen Liverpool - Everton
De opstellingen van Liverpool en Everton zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Liverpool gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Everton zal beginnen in een 4-4-1-1 opstelling.
Formatie 4-4-1-1
Coach Marco Alexandre Saraiva da Silva
Voorbeschouwing Liverpool - Everton

Liverpool en Everton treffen elkaar in de 14e speelronde van de Premier League van het seizoen 2018/2019. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Chris Kavanagh en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Liverpool en Everton in de Premier League vond plaats op 7 april 2018 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 26 duels tussen beide ploegen is Liverpool favoriet. De thuisploeg wist 13 keer te winnen, terwijl Everton slechts 2 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 11 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Liverpool 13
Winst Everton 2
Gelijkspel 11
Totaal 26

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Liverpool op een 2e positie staat, terwijl we Everton terugvinden op de 6e plaats.